設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: eddielck

[AV擴音機] 終於都係溝鬼妹 (CA 751R)

進階玩家

終於攪掂喇,set埋speaker後開機,感覺同809真係好唔同,第一個感覺就係力水好左,之後要慢慢再試真d先得!
(Post76 Android 手機版送出)

進階玩家

又有嘢想問下各位師兄, 我本身有個Pioneer既5.1 Headset, 原本係PS3 & XBOX 用HDMI入809, 再由Optical入 Headset Control, 咁就兩邊都可以有嘢聽!  其實係咪可以HDMI入751R之後再由751R出Optical Bypassd去個5.1 Headset度呢?

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

eddielck 發表於 2013-9-16 10:00
又有嘢想問下各位師兄, 我本身有個Pioneer既5.1 Headset, 原本係PS3 & XBOX 用HDMI入809, 再由Optical入 He ...

師兄,你呢個用法我估計唔系咁多師兄會甘樣,你最好自己試下。
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

進階玩家

keekee 發表於 2013-9-16 10:18
師兄,你呢個用法我估計唔系咁多師兄會甘樣,你最好自己試下。

咁我都係自己試下先啦

進階玩家

原來仲有嘢唔記得問, 我行完個audssey setup, 所有SPEAKERS同個SUB仔都有聲, 後來再入去個MENU度睇既時候發現話SUB仔OUT OF PHASE, 想問下係咩意思呢?

黃金玩家

eddielck 發表於 2013-9-17 10:09
原來仲有嘢唔記得問, 我行完個audssey setup, 所有SPEAKERS同個SUB仔都有聲, 後來再入去個MENU度睇既時候發 ...

相位唔岩 師兄用咩野十仔

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我用 auto setup時,拾仔要set 90°相位先啱,但用2.1聲道以CD調相位時就要180°先係最大聲同埋效果好。最後都係用180°,睇戲浸低音效果最震撼!
SONY 55X9000

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜晒! 想問師兄有冇比較 CA751R 同Yamaha A3030 呢?
原本打算買Y記A3030, 最近又好似好多人搵鬼妹CA, 心大心細, 請問各師兄意見, 謝謝!!
CD: Marantz SACD30N;
Int. Amp: Marantz Model30;
BD: CA CXUHD;
Media: Dune HD Max Vision 4K
AV Amp: Denon AVC-X8500H;
Fr: MA RX6; Ctr: MA RX-C; FH: JBL Control X; Rr: Mirage OS3;
Sub: SVS SB-1000Pro

進階玩家

louis001 發表於 2013-9-17 12:11
相位唔岩 師兄用咩野十仔

明白晒!!

我用earthquake, 不過model no.唔記得, 要返去睇下先!

進階玩家

poweredc 發表於 2013-9-19 00:33
恭喜晒! 想問師兄有冇比較 CA751R 同Yamaha A3030 呢?
原本打算買Y記A3030, 最近又好似好多人搵鬼妹CA, 心 ...

Sorry真係冇比較過, 由我諗要換機開始, 我就目指751R, 去試聽完再問埋個價錢, 就決定係非751R莫屬了!