設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: avav

[其他] 極速轉會 752><105

黃金玩家

keke323 發表於 2013-9-2 00:29
恭喜
估唔到 ching 咁快又轉口味

keke C兄
我冇轉到囗味架
係105唔夾小弟聽感咋

進階玩家

avav 發表於 2013-9-2 17:44
C兄  晤關系既
Burn in 係晤可以改變佢本身既聲底架

禁無試過就買? burn in 完d 聲絕對可以唔同晒
特別係105 d cap禁大粒,無返100粒鐘都未正式開聲
105係分析力高,有人鐘意架
不過我都係用752
5.1
前:Focal 907be
中:Focal cc700
後:Focal sib
AV AMP:NR-929
BR:CA752
超低:SPL800
投影: Pana AR-100 TV: Pana 42 Plasma
2.0
Mac ,Cray DAC, 金仔E550

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

黃金玩家

肥仔樂 發表於 2013-9-2 22:30
禁無試過就買? burn in 完d 聲絕對可以唔同晒
特別係105 d cap禁大粒,無返100粒鐘都未正式開聲
105係分 ...

burn in 完D聲係會順D
但聲底就變唔倒囉
105一定係好嘢嚟架  係比重喜好問題
分析力小弟覺得752好D wor

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

avav 發表於 2013-9-2 23:14
burn in 完D聲係會順D
但聲底就變唔倒囉
105一定係好嘢嚟架  係比重喜好問題

恭喜師兄:最緊要自己啱聽.我自己覺得整體上鍾意105

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

聽歌真係ca752順滑好多~(同sony入門機比較)

交流下用咩電源,rac線啦~
DENON天龍AVC-X4700H
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

黃金玩家

POWER 發表於 2013-9-3 09:41
聽歌真係ca752順滑好多~(同sony入門機比較)

交流下用咩電源,rac線啦~

C兄  我PC係用 Neotech 3200
752  WW  glass optical  DAC
DAC  Neotech  3001  MK  II  rca  AMP

黃金玩家

keith688 發表於 2013-9-3 01:18
恭喜師兄:最緊要自己啱聽.我自己覺得整體上鍾意105

黑鑽玩家

avav 發表於 2013-9-3 22:50
C兄  我PC係用 Neotech 3200
752  WW  glass optical  DAC
DAC  Neotech  3001  MK  II  rca  AMP

THX~CHING~我仲用緊跟機線~^^"

Neotech 3200幾錢呎左右?

752唔係有埋dac咩?點解要比第二部dac去解碼既?.?
DENON天龍AVC-X4700H
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

7萬

白鑽玩家

各有千秋{:9_404:}