設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[香港影音玩樂展] 超級零零狗 ( Bolt ) 藍光碟分享

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

片名 : 超級零零狗 ( Bolt )
配音 : 尊達拉華達, 麥莉希拉 (Miley Cyrus)
配音 : 張學友, 王祖藍, 鄭欣宜
語言 : 英語 DTS-HD Master Audio 5.1, 粵語Dolby 5.1,國語 Dolby 5.1
       及泰,韓,法,西班牙, 葡萄牙語 Dolby 5.1
字幕 : 中文/ 英文/ 泰文 / 印尼文/ 馬來西亞文 / 韓文/ 法文/ 葡萄牙文
片長 : 96分鐘
容量 : 1XBD50 + 1XDVD套裝 / 編碼 :  AVC  / 視像比例:1.78:1
發行 : 洲立影視  / 零售價 : HKD268.00

故事質數 :  8分
畫面質數 : 9.5分
音效質數 :  9分
(  10分為滿分 )

一直以為自己擁有超乎常人的力量既零零狗. 一次意外,佢由荷里活片場被送到千里之外的紐約, 為了直擊邪惡核心, 巧合甘遇到大壞蛋「碧眼狐佬」的得力助手衰貓 ( Mittens)(係米哀你地睇過就知)同一隻電視撈飯,經常幻想勇闖龍潭
的倉鼠(犀牛)(Rhino), 於是決定展開一場驚天動地既爆笑大冒險.

迪士尼既卡通片一向係我既My飛弗,而且黎到依個高清下,畫面質素更有保證,好少聽到有人講邊隻唔掂,至於點解我會講BOLT,因為我非常喜歡零零狗既造型,佢同我屋企隻小狗差唔多樣。而且今次仲有歌神張學友加人氣偶像王祖藍配音,以上因素驅使下,我唔可以唔儲番一套响屋企守下問口。每當有小朋友黎我屋企時,我會不斷咁播比佢地同睇,等佢地無咁悶。

有中文字係卡通片出現, 令到小朋友覺得份外親切.

設有D-Box功能,讓你睇電影之餘,仲可以享受置身其中既新體驗.

欣賞Bolt之外, 提供預告片比大家睇下邊隻岩你地心水

依隻1+1玩法我幾鐘意,好過送1隻Digial copy比我. 據大家所知,
目的係比一D未有高清設備既朋友除左可即時睇到DVD外, 日後當
配置左之後,又唔駛買多一次Blu-ray. 唔錯! 幾有心思.

晝質冇野講, 我就甘用部Cheap相機都影到零零狗D毛好有層次感.
音質方面, 有中文配音既Dolby 5.1, 但係唔好睇小, 質素不俗. 但你鐘情原聲
既都有英語 DTS-HD Master Audio 5.1比你聽.

特別收錄方面, 其中特別收錄中”打造《超級零零狗》世界” 係1隻 Mini Game, 服待週到真正做到一家大細娛樂軟件. 仲有誠意推介短片”超級犀牛”同樣精彩
另外有睇過"Hannah Montana”美國青劇集都應該認識既Miley Cyrus,
可以聽下首同尊達拉華達合唱既”I thought I lost you”. 幾好聽架!!!!

-        精彩短片:超級犀牛
-        刪剪片段
-        錄音中的尊達拉華達及麥莉希拉
-        《我以為我已失去了你》音樂MV
-        打造《超級零零狗》世界
-        新型導演:電影人的心路歷程
-        《超級零零狗》配音過程
-        打造《超級零零狗》世界
-        劇照集

試聲片段

Ch,2  00:09:00開始  零零狗既狗哮功威力

睇到依度, 隻藍光碟都唔係perfect架, 起碼無左3D版既綽頭同價錢平D就好啦!

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

嘩! 隻碟出咗咁耐, 阿師兄你而家先出碟評?!! 你都真係超多工務纏身喎!!
EarthWalk 發表於 2009-7-30 15:25

I have change the title, this post just for share only!!!!!
依隻純係私人分享.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

依家愈黎愈多隻有Digial copy
真係GOOD呀

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

呢隻自己覺得真係唔keep冇損失
故事完全唔得
張學友都係唱反歌好d
走了........永遠懷念[華都冰室]既紅豆冰

黃金玩家

我睇咗一小時多DD都要Biu-ray机呀!但畫質就好好.

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

多謝KEN 版主的REPORT , 呢隻我一路都想入。。。但遲遲未入

依家愈黎愈多隻有Digial copy
真係GOOD呀
呀牛 發表於 2009-7-30 15:44

如果同價既, 我令可要隻係DVD, 唔係DIGITAL COPY, 隻DVD可以俾仔仔粗粗地睇

1萬

三潮玩家

多謝KEN 版主的REPORT , 呢隻我一路都想入。。。但遲遲未入

如果同價既, 我令可要隻係DVD, 唔係DIGITAL COPY, 隻DVD可以俾仔仔粗粗地睇 ...
darren14 發表於 2009-7-30 17:02

係呀!!!!隻DVD借比人睇又得. 好過隻Digital copy

1萬

三潮玩家

我睇咗一小時多DD都要Biu-ray机呀!但畫質就好好.
samuel2046 發表於 2009-7-30 16:59

依套票房都唔叫做好, 但係咩原因要熄機? 因為太悶?

黃金玩家

呢套我都想買俾個仔睇~不過我話買佢話冇興趣激死

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

睇過一次,麻麻地,雖然BLU-RAY畫面好靚,但就好難另我會返睇,

動畫片,現在為只,我最鐘意都係魔怪屋。