設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: good88690

[港版] 天機~ 值得推薦的港產片, 給熱愛電影朋友

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

唔係講笑, 我當日去o左睇 (因為一個人無野做, kill下time咁), 睇完出返戲院成個腦好似被reboot o左咁, 有10分鐘真係咩都諗唔到...

黃金玩家

CHing: 見你話要挑戰底線才推介比你 ! 唔好嬲我呀 !
原來你巳一早入咗呢套嘢, 呢套神作我就冇話可說 !
但呢套戲個導演孫健君就有嘢講,
上映當日中午便在微博上以極低的姿態說:
[ 我生性好客,小時候窮,來了客人,會把一個月才有的一斤雞蛋燒來待客.
這次也不例外,作為《富春山居圖》的中國廚子,我把魚翅當作粉絲,
總想對得起昂貴的票價,大齡新生代導演缺點難免,用心是好的,請觀眾海涵 ]

黃金玩家

CHing 呢套其實應該係國產片, 唔算港產片 !

鉑金玩家

睇我個網名就知係牛華忠粉啦.......
但我都冇勇氣睇呢套同未來警察呀..................

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

一套財大氣粗嘅合拍片.
睇咗好似冇睇

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

呢類厭惡性工作,辛苦晒師兄!身體要緊,唔好勉強自己!

專業玩家

天機已成一套不能磨滅, 有如夢魘般跟住我一世的深刻經歷
如同西遊記中周星馳的一萬年對白係經典, 多少年後, 提起都會令人馬上想起一樣。。。。。。。。

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

係無諗過今時今日 d 戲仲可以做到咁假
【苦盡甘來】

鉑金玩家

ryan2012 發表於 2013-8-29 09:29
天機已成一套不能磨滅, 有如夢魘般跟住我一世的深刻經歷
如同西遊記中周星馳的一萬年對白係經典, 多少年後, ...

套野真係好奇幻, 例如有一場戲.........

..... 講佢老婆毛啦啦知華d住邊, 之後去搵佢, 點之華d比奸人 call 左出去, 老婆話跟埋去, 華d就用支殺虫水咁既野整暈左個老婆.....

華d諗住自己去, 同壞人大戰一足即發................. 點知...............................

................ 點知華d去到對方陣地, 咩都冇野發生, 咁就走左.......... , 而佢老婆呢, 訓醒後又自己走左.................

大佬呀, 請問呢段戲想講咩......?! 成套戲都係咁........... 好似講完chapter 1 就跳去講 chapter 4, 咁中間d位, 係咪要自己買小說睇ga....?

利申: 仲未睇個結局, 如果要睇埋結局後面加上一個期限既話, 我願意係一萬年

鉑金玩家

小鐵人 發表於 2013-8-28 23:49
CHing: 見你話要挑戰底線才推介比你 ! 唔好嬲我呀 !
原來你巳一早入咗呢套嘢, 呢套神作我就冇話 ...

ching, 請我食個老麥當毛數