設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[攝影配件] 影音展比九爺同雷總毒中了…

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小仲 發表於 2013-8-26 10:19
大王果支係600EX 定係 600EX-RT?

Sales應該冇講錯,如果係600EX要飛燈要加個發射器,RT先係内置,而5D M ...

RT可以引閃到其他Canon model. 咩 ? 我有次去毒氣室個sale屎話只能對應返600EX-RT先得既....不過我到而家都唔捨得買多支 ! 因為掛多支又唔捨得, 而且暫時用一支補少少光都ok收貨...
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

titus614 發表於 2013-8-26 11:14
RT可以引閃到其他Canon model. 咩 ? 我有次去毒氣室個sale屎話只能對應返600EX-RT先得既....不過我到而家 ...

EX 只可以用光脈衝引閃,即係要一齊閃, RT有而普通EX冇既係 5D3可以一機一鏡無線引閃,對應其他600 RT或者其他閃燈加接收器引閃(自己可以唔閃), 師兄用開5D3買RT有買貴冇買錯
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +100 收起 理由
小瑟 + 100

查看全部評分

LG OLED 55EC9300
Onkyo NR-809
KEF Q300/Q200/Q100
Velodyne Impact 10
摩改Pioneer BDP LX-55
HiMedia HD600F
Belkin Pure AV+Weiduka AC8.8

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

又有新玩具玩!恭喜大王 !

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Cheong448 發表於 2013-8-26 09:35
又喺D記那間 價錢尚可 大王,你有無度過價錢 貨比三家

試過喺時代中原比唔誠 ...

我唔係D記買呀? 天祥, 我買親都多數果間, 雖然貴左30蚊比D記, 不過我VISA唔收差廚!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小仲 發表於 2013-8-26 10:09
揾好電試下Sanyo 2700…唔好用GP就得喇…

GP反而唔好呀.....收到SANYO麻~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

小仲 發表於 2013-8-26 10:19
大王果支係600EX 定係 600EX-RT?

Sales應該冇講錯,如果係600EX要飛燈要加個發射器,RT先係内置,而5D M ...

E~~~~~~我睇返呢個POST既開盒照先知, 原來我係買左 RT 呢~~~哈哈!!!!

Post76玩樂網.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

各位唔好意思,我都睇錯左menu,  600EX RT 加5D3都做唔到一機一燈飛燈,同各位講聲對唔住先
而係5D3或1DX加600 EX RT 可以代替發射器,用無線Link到其他600EX RT飛燈,依個先係普通600EX 做唔到既function
令各師兄空歡喜一場…真係

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

大王,小弟講錯晒,你扣返我分吧啦...

但係可以肯定所有新EX燈都可以光脈衝引閃

咁多人用5D3,我會努力試多D Function大家交流下

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

小仲 發表於 2013-8-26 18:25
大王,小弟講錯晒,你扣返我分吧啦...

但係可以肯定所有新EX燈都可以光脈衝引閃

甘即係600 EX RT不可以引其他閃燈一定要用600 EX先可以互閃啦

買多支又好少用

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Tacca 發表於 2013-8-27 14:24
甘即係600 EX RT不可以引其他閃燈一定要用600 EX先可以互閃啦

買多支又好少用  ...

如果要淨飛燈可以買 ST-E3-RT,不過都要二千幾,
不過如果係光脈衝引閃就270EX 都做到