設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: malretep

[AV擴音機] 再見508......新寵651R

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

jasonkeung 發表於 2013-8-26 13:46
我前日都係太陽試左9700 + 651r 推 KEF R700
不用十仔也感覺到很強的低音!!!

昨日看ironman3,D低音真係從前面穿過身體再到後面。記住我只係用十年前的十吋JBL.(平嘢)。如果用SVS等勁低音箱。真係心臟病都有。
Cambridge audio 651R+大紫銀蛇
JBL Control
JBL Subx HFT
Polk Audio
JPS in Wall+IP2+ 地線濾波器
Pure AVx2 + IP2x2
威馬地盒+BGT
OPPO 103+紫銀銅網蛇
隆宇206-2
超大BGT/大BGT盒
DIY主動/被動式濾器

黃金玩家

malretep 發表於 2013-8-26 19:11
昨日看ironman3,D低音真係從前面穿過身體再到後面。記住我只係用十年前的十吋JBL.(平嘢)。如果用SVS等勁 ...

CA 的機煲三個月到半年 後一定要 要再SET過 因為發現個低頻有越黎越勁既感覺
唔係剩係我覺得 好多鬼妹用家都有呢個發現

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
keekee + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

malretep 發表於 2013-8-24 20:13
咁又未必,我都係做trade.好多時代理會有個不能少於價錢多少。少於這價錢以後就很難向代理取貨。個老板都 ...

代理要平衡各分銷商惡性競爭(由其細行),也要保障大行銷售,所以明知莫見勿公開,唔想客人公開講,但想客人帶客去買,若有100個客人去買……你覺得代理真是不知市場格價??現實中徐咗大行用電腦單可反影出真實價格,其它單據各CHING心中有數。其實分銷即SALES,最怕的客人攞著你個價周圍格/唱,人地會再壓底少少搶生意,所以,佢覺得你唔會即時買就講得有技巧的。好多都話代理知道 唔比貨呢個是技巧之一,再加句…你真是想買我同老细(梁山头嶺)講,落到最盡!但有SALES可能為咗吋人{你貴咗了}就會講平價,但你真是想要取出銀包佢就話無貨要訂。其實SALES食佣大家知(以金額月計幾多為達標),價高就快達標做小的,而且老細(梁山头嶺)都不喜歡個個客你都落價。店舖做生意手法無對錯,大家在黙許範圍內買賣,唔好比陳立品(除非講明)就接受。平你多的,貴了少少無沒去計得真!

高級玩家

rictsang 發表於 2013-8-24 19:49
"價錢由於和店有promise不便講。"He said the same to everyone. Actually, he wants to tell others. ...

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

tlee1 發表於 2013-8-25 21:23
Thanks

師兄,呢個要注意呀。CA可以用HDMI Bypass,但系一定要著部AMP,同其他品牌有D唔同也可以講唔系幾方便,不過睇下你想要d咩,功能或音色。
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-8-26 19:26
CA 的機煲三個月到半年 後一定要 要再SET過 因為發現個低頻有越黎越勁既感覺
唔係剩係我覺得 好多鬼妹用 ...

師兄所言甚是,連2ch既低音都勁咗好多呀
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

差d唔記得恭喜樓主加入CA大家庭

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

keekee 發表於 2013-9-21 09:42
師兄所言甚是,連2ch既低音都勁咗好多呀

完全同意,有時以為開了十仔。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

keekee 發表於 2013-9-21 09:45
差d唔記得恭喜樓主加入CA大家庭

多謝!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-8-26 19:26
唔係剩係我覺得 好多鬼妹用 ...

呢樣係真
d低頻突然間走哂出黎
(Post76 Android 手機版送出)