設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 斯路

[入耳式] Ultrasone Tio 純文字分享及討論

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jasone_ti 發表於 2013-8-22 11:06
斯路兄ge review幾時都禁好睇

同感呀,真係好好睇。

機械感這個形容詞真特別,有機會要再試一下呢。

星級玩家

新仔玩家

iamsocheap 發表於 2013-8-22 11:50
同感呀,真係好好睇。

機械感這個形容詞真特別,有機會要再試一下呢。 ...

都係師兄比面者

其實創下新詞都幾好玩, 有種將自己立於不敗之地既感覺
都係講下笑, 但Tio真係比到呢種感覺我呢
iamsocheap師兄之前試無呢種感覺?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-8-22 12:40
都係師兄比面者

其實創下新詞都幾好玩, 有種將自己立於不敗之地既感覺

絕對明白!
我寫3003既report時都係o係個腦入面自己浮d形容詞出黎
立於不敗之地既感覺<{:9_407:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
斯路 + 10 + 10 看透到立於不地既快感, 有種由心發出既共鳴.

查看全部評分

總受

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路兄係咪會入Tio/IQ呢?

portable我都幾無奈,認真玩的話,又覺得source啱我嘅唔多,而且成套連線連amp相當貴
再者兩三層嘅系統帶出去,係會有d重,行街聽唔太方便

所以,依家我比較傾向堆在家用系統上- -

星級玩家

新仔玩家

thisismyname 發表於 2013-8-22 12:55

portable我都幾無奈,認真玩的話,又覺得source啱我嘅唔多,而且成套連線連amp相 ...

Tio已經入左啦, 多數寫分享文既我都係會入左手再聽返陣先寫架
廢事分享得不中不正啦

portable有portable既優勢, 加上我真係無咩時間係屋企嘛
雖然真係好貴而同台機無咩可比性

台機我都有稍稍掂掂既, 但係係平有平玩既玩法
無咁多budget用係家用上呢

師兄轉玩台機無可厚非呀, 入左咁多正野
幾時又分享下聽感咁呢?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

thisismyname 發表於 2013-8-22 12:55

portable我都幾無奈,認真玩的話,又覺得source啱我嘅唔多,而且成套連線連amp相 ...

重量就用執念克服吧

總受

星級玩家

新仔玩家

jasone_ti師兄屋企都裝修得幾雅緻喎
但估唔到平時師兄咁多野拎出街...
我而家有時hea都會就咁拎部ak100算數
師兄個度咁多件...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-8-22 12:59
Tio已經入左啦, 多數寫分享文既我都係會入左手再聽返陣先寫架
廢事分享得不中不正啦

最後你放棄左2900, 入左佢; 定之前入呢?

之前用sony md deck J3000直出喇叭, 都覺得幾好聽 (J3000我二手收番嚟, 加埋隻喇叭仔都係二千幾, 聽md/打ps3時用光纖接都唔錯)
台機玩大左只係最近嘅事
等d機run到咁上下, 我先敢分享

回:Jason
我嗰袋唔夠大裝, 亦唔太夠錢玩4層

我平時只拎部R909出街, +FX800

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

thisismyname 發表於 2013-8-22 13:29
最後你放棄左2900, 入左佢; 定之前入呢?

期待你既出血報告
總受

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jasone_ti 發表於 2013-8-22 13:49
期待你既出血報告

我嘅出血報告係入左A2000X, Stax 2170, DA200, 出血出到痛 (完

聽感後補 (w