設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: biid

[討論] 小弟新入黎呢邊,同各位師兄打聲招呼!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-8-21 11:54
jasone兄,76係嚴禁粗口的,呢點希你你明白呀,我依家係街,做唔到管理,一陣我會刪帖,你呢個帖一定要刪 ...

對唔住呀大王一時火得滯
總受

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

唔知係唔係聽開動圈的人會接受d. 動鐵就唔太接受到。

進階玩家

斯路 發表於 2013-8-21 13:19
我就係未能欣賞個一堆
到底係咪呢對耳塞個體差異大, 又或者煲機變化好大?
希望樓主分享下, 甚至遲下相約 ...

圈鐵要煲好耐 初入耳真係不能接受
(Post76 Android 手機版送出)
AK120+335dw
ZX1+ASG 2.5
wish list : VE6 Xcontrol

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

t1174 發表於 2013-8-21 13:21
唔知係唔係聽開動圈的人會接受d. 動鐵就唔太接受到。

我聽開3003,應該接受到
搵日去試下asg2先
總受

星級玩家

新仔玩家

spanley76 發表於 2013-8-21 13:21
圈鐵要煲好耐 初入耳真係不能接受
(Post76 Android 手機版送出)

3003我接近係一試聽就入手架
希望ASG2真係只係惡煲
因為有師兄同我講到非常吸引但係試聽完之後個打擊真係好大

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
jasone_ti + 10 一試聽就(儲錢)入手+1

查看全部評分

高級玩家

lamhokin 發表於 2013-8-21 11:35
hello bild兄
又係度見到你
一齊將只asg2禁室培育,但點解一過到黎就開波既  ...

又見面啦,lamhokin兄,
我一起身見倒一大堆屏蔽都 左。
唔講果邊啦,講番asg2啦
你依家煲左幾耐吖?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我同斯路兄一樣,3003 一聽完就即入,但對 ASG2真係不明所以.地 …… 唉,我都吾識講丫 ヾ(*´∀`*)ノ
Eso SA60/Rega P9
老麥 MC2200/山水 C2301 & B2301
馬記 SC9 & SM9
Dyna C1

星級玩家

新仔玩家

WE300B 發表於 2013-8-21 13:48
我同斯路兄一樣,3003 一聽完就即入,但對 ASG2真係不明所以.地 …… 唉,我都吾識講丫 ヾ(*´∀`*)ノ ...

師兄個陣一聽感想係咩? 係咪係德X地庫試架?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

scene030112 发表于 2013-8-20 17:19
哈哈
你又過埋黎...

小瑟大王!絕對認同!讚成冷處理!守衛呢個自己之地來自: iPhone客戶端

高級玩家

斯路 發表於 2013-8-21 13:19
我就係未能欣賞個一堆
到底係咪呢對耳塞個體差異大, 又或者煲機變化好大?
希望樓主分享下, 甚至遲下相約 ...

呢一點我都未完全摸索倒,
暫時估計有幾點影響唔細嘅:
1. 前端
2. 煲機
3. 耳塞
4. 低頻調較

但係有人用枱機推未煲嘅話好蒙,
亦有人一開始推未煲嘅已經一d都唔蒙...

而我本身一開始用m1加amp推新買嘅asg2試聲,好蒙,
但番到屋企用自己set聽,又完全唔蒙喎...

而耳塞同低音調較方面試過4個組合:
2節+全開低頻
1節+全開低頻
2節+最少低頻
1節+最少低頻

個人結論係1節+全開低頻最蒙,但係差異遠小於先前2 set試聲嘅分別

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
hiyori + 9 + 9 用家心得

查看全部評分