設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] [傻瓜機]神山2008

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

舊年上神山時影o既, 因為知道路途非常辛苦, 所以冇攞d80同s5pro上山, 只係攞o左部富士機仔.

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

GREAT SHOTS~!!
"靚相不一定出自靚機" 又一例証~
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

nice shots, 我上兩個月都上咗神山, 但當時天氣清d, 冇咁多雲...

專業玩家

nice shots, 我上兩個月都上咗神山, 但當時天氣清d, 冇咁多雲...
lskthomas 發表於 2009-7-28 13:17

係, 你就好la, 我舊年2月上去, 朝早10:30am開始行(1800m), 4:30pm 先到laban rata(3200m), 跟住5:00pm 就開始落狗使.......... 到我第二朝2:30am 零晨再行上去low's peak(4055m)時, 都仲落緊雨......

專業玩家

GREAT SHOTS~!!
"靚相不一定出自靚機" 又一例証~
Raphael 發表於 2009-7-28 12:52

其實上到去已經好辛苦, 好頭痛, 又腳軟, 山頂o個d 已經係響冇咩知覺下亂咁影(所以要一部輕巧而自動對焦準確既傻瓜機).

專業玩家

其實上到去已經好辛苦, 好頭痛, 又腳軟, 山頂o個d 已經係響冇咩知覺下亂咁影(所以要一部輕巧而自動對焦準確既傻瓜機).
mas_cat 發表於 2009-7-28 14:06

我地好好彩丫, 天氣超好, 又唔大風, 係落山時, 落咗少少雨。

我就帶咗部入門單鏡機上去, 唔係太重, 我有個friend帶咗5d+24105上去山頂。

我地一行六人, 帶咗三支細香檳上山, 諗住係山頂開黎慶祝, 但係見落山條路應該幾危險, 驚飲完醉醉地pk, 只係影完相, 就收埋。

其實我覺得落山辛苦過上山好多, 尤其是要拉繩個段, 幾驚險。

不過行完真係幾有滿足感。

專業玩家

係, 你就好la, 我舊年2月上去, 朝早10:30am開始行(1800m), 4:30pm 先到laban rata(3200m), 跟住5:00pm 就開始落狗使.......... 到我第二朝2:30am 零晨再行上去low's peak(4055m)時, 都仲落緊雨...... ...
mas_cat 發表於 2009-7-28 14:03

似乎你係由timophon gate開始上山, 條路會較為悶d

我地就係由mesilau上山, 一開始就係2000米, 但係比timophon gate就會長1.5-2km, 所以我地上到laban rata時已經5:00啦... 跟著開始落雨

係喎, ching, 有冇見到食人花同埋全世界最大的花 (直徑有一米)? 我只係好好彩見到食人花咋...

專業玩家

似乎你係由timophon gate開始上山, 條路會較為悶d

我地就係由mesilau上山, 一開始就係2000米, 但係比timophon gate就會長1.5-2km, 所以我地上到laban rata時已經5:00啦... 跟著開始落雨

係喎, ching, 有冇見到食 ...
lskthomas 發表於 2009-7-28 14:32

有, 不過係模形haha, o個朵臭花開o左最大真係有一米闊(不過真係係臭ga wor).

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

師兄, 佩服佩服~~~~~~

專業玩家

師兄, 佩服佩服~~~~~~
雷因 發表於 2009-7-28 16:23

雷因ching, 我都好佩服你, 做福我地呢班蟻民. (團購活動)