設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 分享JH16PRO + TWAGS V3

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
岩岩收到隻JH16PRO, RUN 左約30個鐘, 有以下聽感可以俾有興趣入JH16 PRO既朋友

首先,好多人話佢手工差、問心,,係冇FITEAR 日本野咁好,但一定唔係差,,可以接受
聽感方面因為只RUN左30個鐘,但可以講唔係一般人咁講得個低音勁,我試過以PORTABLE 同枱機推隻野其實中高音唔差,,我覺得反而仲比起我EXPECT 低頻較好以印象有D唔同,,可能係新舊版同DEMO分別,但整體我覺得唔錯,,依家換埋TWAGS V3 煲緊中,經過30個鐘既RUNIN 比起我係舖頭試戴有一定分別,但唔會好大,,我個人覺得好左10-15%左右.反而換左TWAGS VS同原裝線果下分別先大,,三頻有整體提升,尤基中高頻

唔知係咪岩岩開始玩CM,,戴得耐隻耳好以漲漲咁 (其實係咪會咁架?)

我試過對TWAGS V3 W4R比過,,明顯低頻比 W4R好,,中高頻可以講暫時不相伯仲 (始終隻4R己RUN左1000個鐘以上) , 音場比W4R大, 動態亦較好,,加上可以聽到既野都多左暫時其實唔係好慣,可以要慢慢適應...有待RUN多幾百HOURS睇下有冇分別

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
spanley76 + 5 精彩報告

查看全部評分

進階玩家

恭喜入手,小弟都有對舊版16PRO

CM初頭戴係會咁,大約2~3星期就會慢慢適應架啦
AK120+335dw
ZX1+ASG 2.5
wish list : VE6 Xcontrol

星級玩家

spanley76 發表於 2013-8-14 18:46
恭喜入手,小弟都有對舊版16PRO

CM初頭戴係會咁,大約2~3星期就會慢慢適應架啦 ...

真係要慢慢適應

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

多謝分享~~
有無D圖可以毒下我地?
我有個朋友都好想買16PRO

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

新版16pro既調音已經減少左好多低頻,
jh宜家既手工比起早排已經好左好多,
我只em6既手工先叫差 特別當我同只335擺埋一齊既時候,但好在好聲

科林玩家

lamhokin 發表於 2013-8-15 16:00
我只em6既手工先叫差  ...

EM6 之前見過開箱好靚仔下

CHING咁唔好彩?

星級玩家

lamhokin 發表於 2013-8-15 16:00
我只em6既手工先叫差  ...

哇原來你有EM6....
做乜上次唔俾我試........
衰仔~~

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

haharo 發表於 2013-8-15 16:24
EM6 之前見過開箱好靚仔下

CHING咁唔好彩?

不過好彩我預左做工一般,所以揀左實色

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2013-8-15 16:41
哇原來你有EM6....
做乜上次唔俾我試........
衰仔~~

果時都未做好

星級玩家

lamhokin 發表於 2013-8-15 17:11
果時都未做好

咁有藉口再出黎啦wor!!!
可以等我拎埋條線先...製作需時.....