設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[香港影音玩樂展] 小小感受

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
音響展去足十年,但經過這兩年,我決定明年不會再去。原因有以下幾個,其實我只是喜聽歌買CD儲下不同版本,主要聽中文歌,但真係有點心淡

1)這兩三年有去音響展的都知去環球的檔十分人頭擁擁,但可惜檔口沒有系統之餘職員仲十分差的禮貌及對差品完全沒了解,兩年我也得到不禮貌對待,總之貼錢買難受

2)華納這次Abby road studio remastered 系列第一日推出所以不知其定價,但見Abbyroad studio remastered 及made in EU,以為才是訂價這麼高。但原來是在展覽場內玩炒價,以我記憶中音響展未曾出現過炒價商戶,就算環球咁多首版特別版都未有出現過炒價。華納這系列標價$250,信和價$150,我買3隻足足貴了$300大元,可以在信和買多兩隻。

3)以前去音響展會有想不到的意外收穫,但現在去的其實旺角全部都搵得到。

反正入場的SACD旺角都會有得賣,如只是買碟不看音響器材,真沒再必要到場。

在旺角買碟,不論二手或全新,部份店舖都買熟了都講兩句怎至會有得平或幫我留碟,買都買得開心d

評分

參與人數 10威望 +82 金錢 +61 收起 理由
CDR + 10 + 10
kamyungho + 10 + 10 絕對認同
sunboy + 10 + 10 精彩報告
jimmy188 + 1
interhuman + 10 + 10
AC812 + 1 + 1 絕對認同
Cheong448 + 10 絕對認同
spencerchan1 + 10 + 10 絕對認同
hh12 + 10 絕對認同
9spl + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

C兄,我都同意你的睇法, 去信記絻對買到平D CD 不過,我都會去會展散下心,有機會同一D買CD發燒友傾幾句

同時,想有關方面留意下,今日環球COUNTER見到有人(可能相熟),見到有個高級SALES應他要求,特別在盒內一大堆給他一張188号K2 CD Final Encounter哥哥。我唔係鼓勵抄Number(音樂最重要),但不公平對其他客

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

其實我未去過,原本都想想有無時間去行下,
因為自己部mp3機壞左,又想睇下平CD。

不過,睇到禁多人排隊,就如去書展,
令我有點兒卻步。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

真係認同到極點,環球碟同街鋪相同甚至高些小,聽其它師兄講,佢仲想扮傻唔送贈品,手法低庄。
而華納仲 PK到當眾抄賣添,每隻賣貴一百你話係咪肥仔?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

我今天去街舖買K2,仲平過會場,又唔洗逼。

銀級玩家

9spl 發表於 2013-8-10 00:25
真係認同到極點,環球碟同街鋪相同甚至高些小,聽其它師兄講,佢仲想扮傻唔送贈品,手法低庄。
而華納仲 PK ...

今日在自己不知情下中伏貴左三舊水買炒價碟真係好嬲自己咁蠢,因為自己一向不買炒碟,因為號碼對我來就是不必要的

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

percyyip 發表於 2013-8-10 00:27
我今天去街舖買K2,仲平過會場,又唔洗逼。

比佢揾咗笨,買咗3隻K2同寶記正傳,成$520,送個開CD用膠刀,仲好似我迫佢,下年一定唔去幫親環球

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

我買一隻K2同寶記正傳都只係200! 仲要唔洗入場費、同人迫同埋受氣!

鉑金玩家

許諾 發表於 2013-8-10 00:37
今日在自己不知情下中伏貴左三舊水買炒價碟真係好嬲自己咁蠢,因為自己一向不買炒碟,因為號碼對我來就是 ...

師兄打電話去投訴啦
http://www.warnermusic.com.hk/home
347 347 21

佢會唔會違反商品說明條例?
例如寫明限量會場發售之類

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

percyyip 發表於 2013-8-10 00:44
我買一隻K2同寶記正傳都只係200! 仲要唔洗入場費、同人迫同埋受氣!

C兄,請問係信和買到以上價?K2@$130-140?