設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chuwing

[影音配件] 咁奇怪?點解........隆乳206-2 >> 變左 Alexander

星級玩家

dpcs 發表於 2013-8-11 22:37
先前啲歌仔有啲似有嚿啖係喉嚨到,
用咗隆乳,嚿啖好似咳走咗,啲聲真係開咗好多。 ...

起啖!

星級玩家

komiya 發表於 2013-8-11 23:42
師兄睇到你買純銀線的貼,我也想買。
請師兄PM連結給我OK嗎?唔識英文搵吾到。謝!  ...

唔使PM, 網上hificollective買.
貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實 隆乳.

我上年第一次行影音展.

見到有佢檔野.

嘩!....賣d咁樣袞嘅拖把

心想有冇人買架??

直頭唔會留意佢叫咩名

但到左一年後既今曰再去

佢只得返一隻208-8美式.咩都冇得賣

到左今曰既我

已經用梗兩隻

一隻係幾個月前買

另一隻係兩三星期前買

小弟覺得有時唔好只看表面

外在美重要.定內在美重要

就算比個李嘉欣做老婆由點!!

見得多.習慣左咪又係覺得不外如是

何況玩影音都係看畫面和聽聲

唔會有人話比我聽

睇戲聽歌都唔去望電視.

唔通走去望住隻拖把咩!!

何況隻拖把通常都放係視線範圍之外

外觀真得很重要嗎?

其實在這個價位還有再好選擇嗎?

如有請通知小弟

再者.如果覺得這件產品有問題.

點解唔去有關部門投訴呢?

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
kamyungho + 10 + 10 絕對認同
louis001 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

星級玩家

Netmans 發表於 2013-8-12 00:08
FYI

FROM TAOBOO

呢啲吹噓嘢, 睇過吓就算, 不要認真.
大陸的一貫手法.
(但我都幫襯喎)
貧民影音組合
索尼 46HX850
天龍 2313
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

黃金玩家

cmlee 發表於 2013-8-12 00:28
其實 隆乳.

我上年第一次行影音展.

乜你唔知呢個世界好多人都係 又要李嘉欣 又要百二蚊架咩

黑鑽玩家

愛上Post76

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

dpcs 發表於 2013-8-12 00:27
唔使PM, 網上hificollective買.

全英文投曬降,唔知點買。
LG  55EC 9300

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

dpcs 發表於 2013-8-12 00:31
呢啲吹噓嘢, 睇過吓就算, 不要認真.
大陸的一貫手法.
(但我都幫襯喎)  ...

YES.  

FM CHINA BBS

谁拆过隆宇电源净化器,原理是怎样的?

http://bbs.hifidiy.net/thread-364359-1-1.html

隆宇的拆不开,水泥灌封的。

我见过 用40多只二极管和电容串并而成

电子报上以前有人拆过 ..好象就是全部用的二级管整了一次流输出

大家知道电容有分频的作用,不同容量的电容通过的频率也不同.电网干扰那么复杂,得用多少不同容量的电容才能彻底滤干净?而这些电容对音质又有多大的影响?想找纯净的电源,还是用电池吧!

给国人抹黑的牌子

总算看到了这个神器的电路原理了。
抛开价格不谈,这个电路是有想法的,而且也是有用处的。使用高速二极管配合不同容量的电容,组成了双向多级的整流滤波电路。理论上级数越多,电容容量分得越细,对电源中的各种杂波过滤得越彻底。同时级数越多,电压损失越大,内阻也越高。

单从原理上看,算是一种独特的构思。

香港佬 很多在用  汕头也有一些 不能说是很垃圾

样子是丑了点,但不代表内涵。 音响模块我10年前买过听着还行的!

模块用在CD上,插座用在前后级上。没他吹得那么神,效果还是稍微有点的。

我就是看朋友用过有点效果,就去白烧鹅音响展买了个380块的。用了声场是有点变化,听弦乐觉得柔了点,听人声口型真实了点。

可以改善电网的功率因素。程度的矫正正弦波的形状,补偿电网由于大量感性负载产生的失真。还是一定有点用处的。

就隔离电网直流作用,用四只二极管做出来跟这个差别不大,而且减小大量电容带来的音柒,况且每只二极管本身都存在结电容。

这玩意原理是制造谐波。

二极管的作用是提供双向的门槛电压,按上面的图纸计算0.7V*6=4.2V,可以消除220V交流电源中可能存在的4.2V以下的直流成分,避免环形变压器产生直流饱和,而交流电流过二极管时又会产生许多谐波。这电路也不是隆宇的,数十年前美国KRELL功放电源中用过这种电路。电容的作用不说了,大家都明白。

音响电源中用这个“净化器”在交流电上产生点100HZ以上的谐波,当然会对音质效果带来可闻的影响,但这也算有“效果”的话,那方法可就太多了,香港人和汕头的钱多,精通电子技术的稀少,玩这个的人多也不奇怪。

这玩意技术上没什么价值,只要有人掏钱买,商业上还是有价值的。

http://bbs.hifidiy.net/forum.php?mod=viewthread&tid=364359

星級玩家

komiya 發表於 2013-8-12 00:40
全英文投曬降,唔知點買。

click 右上角"shop".
其後, 左面有"Quick Find", 打主要字眼.
如金銀線, mundorf gold wire.
銀線, silver wire 等等.
如要幫襯, 註冊先 "Create an Account"
記著香港冇Zip Code, 打"000"就得.
希望幫到你.
貧民影音組合
索尼 46HX850
天龍 2313

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-8-12 00:39
乜你唔知呢個世界好多人都係 又要李嘉欣 又要百二蚊架咩

係有的話..又幾好喎

黃金玩家

Netmans 發表於 2013-8-12 00:40
YES.  

FM CHINA BBS

其實討論到尾 一樣係沒有結果 還是 鐘意同唔鐘意既各有支持者
但有個都比較奇怪既現像 反對既 多數都係未用過