設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 神推鬼 "own" 之安記 5008 入手事件

科林玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
事緣係咁嘅, 話說本身部 y 記 2065 都用咗一段時間, 心痕痕想換機, 都係諗緊 y 記 3020 或者安記 3010, 但係由於兩部都有小小 out-bud, 所以都一直按兵不動.

直到噚日响數字台見到有 ching $10,000 放部 y 記 3020, 嗱嗱聲同佢聯絡, 仲 confirm 埋今日下晝交收. 咁我就出 post 放我部 2065 啦, 又有 ching 今朝 confirm 要, 一點就交收完喇, 諗住騰出地方迎接新貨抵港喇, 咪再 call 3020 ching confirm 交收啦. 點知個 ching 潛咗水, 我當時心裡一沉, 上數字台睇一睇阿 3020 ching 個 post, 居然係 "交易完成", 我即時晴天霹靂, 望住影音櫃吉咗出嚟嗰格, 都唔知點好? 唔通真係要攞 15k 出嚟買部安記 3010?

唔忿氣再上數字台睇吓有冇其他代替品, 又俾我見到部安記 5008 喎, 都啱 budget, 雖然都知佢份 hdmi 熱到可以煎蛋, 但話晒佢都係旗艦級, 其他地方都叫有保證, 所以就喺咁嘅情況下帶咗佢返屋企喇.

未有時間試晒所有嘢, 只係試咗佢份 hdmi 可以熱到煎蛋係真嘅…

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜!煲埋咖啡。享受下!

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

如果都雙方確認咗價錢和交收時間,甘樣雙方都好應該專重口頭協議。 我覺得呢個應該系二手區的遊戲規則。
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

師兄可能賽翁失馬、焉之非福。
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

鉑金玩家

男人要有口齒, 講左買/賣, 就唔好潛水, 唔買/賣都要同人交代聲

支持ching搵到好野~

科林玩家

失望就實有啲㗎喇, 不過一路都心思思想玩返安記 30/ 50 字頭嘅機 (之前都用過 701/ 706 同 906), 不過心大心細就係驚佢個附加暖爐功能, 見之前部 y 記 2065 其實都唔差, 所以想上 3020 啫.

其實阿 3020 ching 都間接幫咗我做佢個決定, 等我重投安記懷抱,點都叫有新 (二手) 機玩, 止住咳先

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

keekee 發表於 2013-8-5 11:11
如果都雙方確認咗價錢和交收時間,甘樣雙方都好應該專重口頭協議。 我覺得呢個應該系二手區的遊戲 ...

我都比人放過飛機,講好咗交收,轉頭賣被第二個話賣價高啲喎,事前無講價高者得,吹漲。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

無謂勞氣, enjoy 新歡好過 la

congrad

科林玩家

YYSKY 發表於 2013-8-5 13:28
我都比人放過飛機,講好咗交收,轉頭賣被第二個話賣價高啲喎,事前無講價高者得,吹漲。 ...

其實佢同我講返有人出高價過我, 問聲我仲要唔要追價, 我啱就要, 唔啱就下次, 起碼我都得個知字, 唔使賣咗部舊機先話冇新機用咁旁惶 (我都知部 3020 搶手)

我又問晒老虎攞 permit, 咁嘅處境幾樣衰呀

好彩家陣 5008 仲平小小, 先叫執身彩咋

科林玩家

chanleechan 發表於 2013-8-5 14:05
無謂勞氣, enjoy 新歡好過 la

congrad

ching, 今晚有時間會   吓佢㗎喇

我剩係驚佢個暖爐功能令佢唔 'come'   啫