設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: eddiesteph

[請教] 入左條oyaide pa02有啲失望

進階玩家

dpcs 發表於 2013-8-4 15:45
重要睇 AV Amp vs BDP 那部器材的解碼好啲(聽歌)。
如AV Amp 的解碼好過BDP ,就用HDMI算吧啦。
好似我咁 ...

x2
簡約唯美主義者

黃金玩家

自定義頭銜

eddiesteph 發表於 2013-8-4 14:23
咁係咪道理上analog 好聲啲???

如果全部都係analog而又冇distortion 既話,應該係既,之但是師兄你既設定實在有太多變數,好難直接比較,dac 已經係一個影響因素,你用analog 出係冇hdmi protocol 既
Jitter 但係碟機內置既dac jitter 卻出現了,講白d, 只係將jitter 既問題放到邊到而已。當然,pa02 的確係比較一般,有心玩買條sommer stratos 點都好過佢,又唔貴
(Post76 Android 手機版送出)

禁止發言

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

eddiesteph 發表於 2013-8-4 14:22
anthony 師兄,咁咪即係要影音分家先有進一步改善呢?
無子彈喇,老虎唔放水 ...

你無要救就bluray play mp3都無問題
但睇嚟你都有啲要求,咁。。。。
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

加合併amp喇

高級玩家

plnl88 發表於 2013-8-4 14:56
全銅線師兄唔煲返一星期都唔會見真章。
另外,師兄用 pure direct,你個 speaker setting 是要轉用 large ...

水晶哥,我唸條線煲多十零二十粒鐘先再比過,睇下有無好聲左
細路用緊large黎聽嫁喇,唔該曬晶哥提示

高級玩家

dpcs 發表於 2013-8-4 15:45
重要睇 AV Amp vs BDP 那部器材的解碼好啲(聽歌)。
如AV Amp 的解碼好過BDP ,就用HDMI算吧啦。
好似我咁 ...

明白師兄,唔知p記粒dac chip係咩呢?
揾揾先

高級玩家

kmr 發表於 2013-8-4 17:01
如果全部都係analog而又冇distortion 既話,應該係既,之但是師兄你既設定實在有太多變數,好難直接比較 ...

sommer stratos幾錢條呢?
又要破財

高級玩家

HD2 發表於 2013-8-4 17:39
樓主唔使咁灰嘅,如果㷛線㷛耐啲,啲聲你都覺得冇起色嘅話,咪放咗對線,蝕少少當交學費啫!我相信76入面 ...

明白,咁應該煲幾多個鐘呢?

高級玩家

chhanthony 發表於 2013-8-4 17:43
你無要救就bluray play mp3都無問題
但睇嚟你都有啲要求,咁。。。。  ...

又想毒人