設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chhanthony

[演唱會] 好多謝安琪"吶喊"演唱會2009 Karaoke DVD

進階玩家

真係唔掂呀集bd??仲諗住入tim...而家都唔知入dvd定bd好.....

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

睇莫華倫個首,直情糸睇近vcd咁
jessica 發表於 2009-7-30 12:13

我都好想入架....不過睇過豐澤DEMO唔知佢係DVD定BD...真係好差....

冇記錯莫華倫個首,BD入面係BONUS TRACK, 會唔會係標清(DVD質數)呢? 買左既CHING 真係快D出REPORT, THANKS

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

所以咪話過唔好對環球D演唱會BD抱咁大期望

睇過既爸打, 你地覺得同Eason隻moving on stage 1 bd比較, kay呢隻聲畫好唔好過eason果隻?

進階玩家

頭先係觀塘睇價錢,$260, member 價 $253...但真係唔敢入

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

61# donbeshy

呢D係睇完隻BD既感想,唔係碟評。

尋晚放工返屋企一口氣睇完這隻BD,包括Bonus Tracks 同埋 Marking of。純粹個人意見,晝質、聲效、同整體制作都OK,亦有明顯瑕疵,包括歌詞白字(白字唔係Stephy既專利) ,重有幾次晝面(鏡頭?)微震,嚇到以為套機有問題。

聲效揀DTS-HD MA 24bit/96kHz,覺得OK係袛能以僅有的3隻香港歌手演唱會BD比較,因平時少買呢的,主要都係買Movie 睇。

陳奕迅 Get a Life 演唱會 DTS-HD MA 6.1 96/24
劉德華 Wonderful World 2007 香港演唱會 DTA-HD MA 6.1 96/24
鄭秀文Show Mi 2007演唱會 Doby True HD 5.1

內容方面,先講同莫華倫個首月亮代表我的心,無錯係擺係Bonus Tracks度,但話呢part係VCD水平,就真係唔識,無睇VCD好耐羅。

主體既30首歌。

演唱會live睇既係第一場,可能因為太熟悉Kay既歌,頭1/3聽到驚心動魄,蝦碌多不勝數(如佢當晚所講,好好彩先睇得到),當然在剪輯好的BD唔會見到,但感覺上BD裹後一半D歌比前一半演繹得好,先至可以話發揮到佢個把正如譚校長在尾段Making of所講既「近十年最靚的高中音」水準,(一係就自己套機要半場時間先煲掂吧)。Kay既歌,演繹得好,真係係CD,但又唔明,係903拉濶個次又好掂渦。話時話,Kay 既blu-ray 24/96聲效+live演繹好呀,定係CD既16bit/44.1kHz靚演繹呢? 喜歡謝安琪既,好簡單,兩樣都啱。

買唔買呢隻BD,視乎個人要求同出發點。

如果喜歡謝安琪既,唔使考慮,買。要靚晝靚聲碟,好多選擇,其他選擇。

講到底,素來相信,玩影音包括軟件,無止境,無標準,用閒錢玩,量力而為,最開心。$268,對唔同既人,有唔同既份量。二百零蚊,使唔使搞甘多野呢。都係個句,最緊要開心。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

我都係!如果鍾意個歌手都吾會理得吾得.照買..

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

所以未係FANS 既想留意下, 點知隻碟制佢成咁........
如果碟做得唔好而影響一般人去認識果歌手
你話環球D工作人員幾叻呢

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

尋晚放工返屋企一口氣睇完這隻BD,包括Bonus Tracks 同埋 Marking of。純粹個人意見,晝質、聲效、同整體制作都OK,亦有明顯瑕疵,包括歌詞白字(白字唔係Stephy既 ...
朗 發表於 2009-7-30 15:57

多謝CHING包膠 ~

我都係!如果鍾意個歌手都吾會理得吾得.照買..
gaygay2002 發表於 2009-7-30 16:05

咁我即係要入啦

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

睇莫華倫個首,直情糸睇近vcd咁
jessica 發表於 2009-7-30 12:13

勁同意
Sony XR-55A90J
Focal 826VW+CC800VW+SR800V + KEF Q50a
Yamaha A6A
REL T/9i with Arrow
Cambridge Audio Edge NQ + Edge W + io data soundgenic
Marantz SA15s2 + PM15s2

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

不過好唔鍾意佢加太多effect,仲多過Joey個隻
睇到我同主人都一齊鬧

尋晚放工返屋企一口氣睇完這隻BD,包括Bonus Tracks 同埋 Marking of。純粹個人意見,晝質、聲效、同整體制作都OK,亦有明顯瑕疵,包括歌詞白字(白字唔係Stephy既 ...
朗 發表於 2009-7-30 15:57
Sony XR-55A90J
Focal 826VW+CC800VW+SR800V + KEF Q50a
Yamaha A6A
REL T/9i with Arrow
Cambridge Audio Edge NQ + Edge W + io data soundgenic
Marantz SA15s2 + PM15s2