設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: a888

[喇叭組合] MA一家團聚

進階玩家

你後置用乜野呀. 點解無你個影院睇呀?
avgirl 發表於 2009-7-25 17:50

我d器材影出黎俾人笑啦,

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我d器材影出黎俾人笑啦,
sammer425 發表於 2009-7-26 01:33

呢度好好架喎, 唔會有師兄笑人的.  只會幫人兼落毒.

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好啦. 今日等我分享一下買中置的決定.
係76.COM 見到有師兄用小寶寶, Mirage OS-CC 或 Nano CC Center 中置夾MA前置. 於是去到銅纙灣試下邊隻夾聲D. 因為果度有齊晒呢幾隻SPEAKER同場比較. 睇下除左MA中置會唔會有其他中置都夾到MA前置, 結果如下:

首先 試 Nano CC Center Speaker : 播了'情非首爾' MV. 完全感覺唔到中置有聲出.
跟住換左首我唔識的英文歌, 有大量樂器做前奏, 換番MA中置. 嘩一開聲就好好FEEL, D樂器&人聲都出晒來. 好埋身, 好以係我面前唱緊歌咁. 心諗都係你架啦.

然後都試埋Mirage OS-CC, 同一首英文歌感覺D樂器&人聲的高音無晒, 對我來說無MA咁岩聽, 但Mirage OS-CC空間感就大過MA.

最後我就連小寶寶都無試, 決定買番MA中置.

進階玩家

後置用 Mirage Prestige (白色) (倒轉擺)

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MA一家團聚

進階玩家

My home setup :

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

原來都唔係遮左好多. 係小小字幕睇唔到, 勉強都ok. 去買番2吋高的板'long'高少少TV就會正常番. 不果突然多左舊咁大的野係TV前面, 唔好講話阿媽唔順眼 , 我自己都有D唔慣.
搞完一大輪好鬼累, 但 ...
avgirl 發表於 2009-7-26 01:22

ma ,
avgirl請問個中置買了幾多錢
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

hintel ching我想問吓你對br5啲聲正唔正特別係低音,因為我張會8月出手,我都係配p記M架

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

hintel ching我想問吓你對br5啲聲正唔正特別係低音,因為我張會8月出手,我都係配p記M架
Hibikisaru 發表於 2009-7-26 10:35

我自己覺得這個價錢出來啲聲已經超值 ,個低音都未正式煲好但是比剛回來已經實好多,有力好多
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

黃金玩家

My home setup :

?v=0
sammer425 發表於 2009-7-26 10:15

nice ah. 不過tv會唔會高左少少?