設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: eddiesteph

[請教] 求教,唔識set機(P記LX75)

高級玩家

keke323 發表於 2013-7-27 12:26
ching....不如你講講你個所有器材既駁法

師兄,大板凳係咪用唔到?我想放相會清楚啲?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄你好似(多似一舉)..用返一絛HDMI.唔係重好有你要求...用RCA聲音要有要求...個兩絛只係聲線又來有晝..部bd面板都有display知唱到第首歌
窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony  KD-65S8500C      PIONEER LX-88 SONY PS4  panasonic BDT320

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

depeche_lam 發表於 2013-7-27 12:53
師兄你好似(多似一舉)..用返一絛HDMI.唔係重好有你要求...用RCA聲音要有要求...個兩絛只係聲線又來有晝..部 ...

呢個可能係個人喜好問題....因為我有時聽歌都會開電視
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

depeche_lam 發表於 2013-7-27 12:53
師兄你好似(多似一舉)..用返一絛HDMI.唔係重好有你要求...用RCA聲音要有要求...個兩絛只係聲線又來有晝..部 ...

不過老老實實......如果係睇 bd碟既.....多數都係演唱會.....
但如果係演唱會既話.....其實唔需要用 RCA ....我會照用返 HDMI
【苦盡甘來】

高級玩家

setting

setting

搞左好耐,終於放到相

高級玩家

係cd台聽歌既時候,由電腦lan線攞歌就睇唔到,要轉返去bd台到揀歌再轉返去cd台到聽,咪好麻煩囉?轉來轉去?
其實係咪個個師兄都係咁???

高級玩家

keke323 發表於 2013-7-27 13:02
不過老老實實......如果係睇 bd碟既.....多數都係演唱會.....
但如果係演唱會既話.....其實唔需要用 RCA  ...

但係聽cd或者係電腦攞歌點算?唔係rca出會好聲啲嘛?

3萬

白鑽玩家

- KK-

eddiesteph 發表於 2013-7-27 13:11

如果照 ching 呢幅圖咁睇.....你播 CD 果陣 TV 一定無畫面....
如果你想有畫面得一個做法......部 95 用多條 HDMI 駁去 TV...
老實講我個駁法如下.........
OPPO HDMI1 > TV / HDMI2 > AMP BD / OPPO RCA > AMP CD / AMP HDMI > TV
我聽 CD 果陣.....TV 係有畫面的
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

eddiesteph 發表於 2013-7-27 13:18
但係聽cd或者係電腦攞歌點算?唔係rca出會好聲啲嘛?

95 有 2個 HDMI OUT ......另外駁多條 HDMI 去 TV 咁就一定有畫面
何況你聲畫分開......每方面都會好 d
【苦盡甘來】

高級玩家

keke323 發表於 2013-7-27 13:19
如果照 ching 呢幅圖咁睇.....你播 CD 果陣 TV 一定無畫面....
如果你想有畫面得一個做法......部 95 用 ...

只要我加多條hdmi,就有聲有畫?
係咪睇戲就由hdmi出聲出畫?聽歌係電視就轉過去第二個hdmi台,都有聲有畫,聲就由rca出,畫就由hdmi出?
請問oppo 95hdmi 1 2 有分別嘛?