設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

再問 929 12v trigger out

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
可能問得唔清楚,我後級有 12v trigger in, 甘 929 應插那處 ? zone 2 or 3 trigger out ? 是否要開啟 zone 2 or 3 才turn on929時才同步後級? 另外電子分音,如果 只FL, FC 用 929, 其它 C, FHL, SHR, SL, SR, SBL, SBR preout 去 後級(或部份 preout),是否仍然有 9.1 or 9.2 聲道 ? (我沒有 FW)

高級玩家

唔好意思,想問一下

--------->另外電子分音,如果 只FL, FC 用 929, 其它 C, FHL, SHR, SL, SR, SBL, SBR preout 去 後級(或部份 preout),是否仍然有 9.1 or 9.2 聲道 ? (我沒有 FW)

您意思是否FL ,FR C,FHL,FHR,SL,SR,SBL,SBR?

星級玩家

是,例如只有 前置FL,FR 用 929 功放俾電子分音,其它所有 (或部份) channel pre out 去 其它後級,仍有 9.2 ? 没有 11.2 ?

高級玩家

luk 發表於 2013-7-23 13:58
是,例如只有 前置FL,FR 用 929 功放俾電子分音,其它所有 (或部份) channel pre out 去 其它後級,仍有 9.2 ? ...

師兄,如果用左電子分音。在擴音方面理論上就會用四條內部CHANNEL去推2隻前置SPEAKER。
所以只能使用7.2 CHANNEL。

至於PREOUT方面,因我在說明書內都沒有提及有關情況。為了給您一個準確旳回覆。
所以我已把您的問題轉交日本總公司跟進。如果有答覆,我會第一時間通知您。

另外12V TRIGGER的問題,您可以參巧說明書EN84頁的資料。

謝謝您。

高級玩家

BigBoy 發表於 2013-7-23 22:28
師兄,如果用左電子分音。在擴音方面理論上就會用四條內部CHANNEL去推2隻前置SPEAKER。
所以只能使用7.2 ...

師兄您好.
日本總公司已覆,TX-NR929的電子分音是可以經PREOUT輸出的.
而輸出位置跟SPEAKER輸出一樣.

謝謝您.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

BigBoy 發表於 2013-7-24 16:02
師兄您好.
日本總公司已覆,TX-NR929的電子分音是可以經PREOUT輸出的.
而輸出位置跟SPEAKER輸出一樣.

我想問一下 trigger out只適用在Zone2,3?因為我唔需要用Zone2,3 ,但有一部5ch poweramp, 請問可以trigger到部power amp嗎?因為manual好似話如果揀左zone2,3,部amp會自動變左5.1ch