設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[主題新聞] 【張學友 1/2 世紀演唱會】● 歷史性的專訪 (第三節上線)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

wai.com 發表於 2013-7-24 02:52
76真利害連天王級學友都同76離個近距離訪問

因為學友知道我地76一眾師兄都係正版支持者, 先會肯同我地做訪問炸~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

haliruya 發表於 2013-7-24 10:12
希望今次不會令大家失望啦!
我買好多隻學友演唱會,隻隻D聲都唔得,可唔可以最起碼好似ESON果D聲效呢?
不要放 ...

就以聽CD來講, 今次十分歉辨的, 而整隻CD既混音同學友講, 都係偏向想將台上既所有野以第一身既角度比大家聽, 我反覆聽過3隻CD多次, 錄音好, 音體感豐富, 學友把聲好入咪, 如果以想專心聽學友既角度來講, 呢隻CD絕對掂, 炸機都唔覺嘈. 不過藍光係咩一回事, 就真係要等出左碟先知勒~~~~

今日入埋隻DVD, 睇埋DVD就可知一二~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

bigair 發表於 2013-7-24 11:07
好好奇DVD可以出到24/96同3D? 定係佢會出BD?

同埋,睇得出佢好想76可以代表全香港中國 ...

好多DVD LIVE既後期已經係 DTS 24/96架勒~~~~
3D就一定要BLU-RAY呢~~

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-7-24 12:08
就以聽CD來講, 今次十分歉辨的, 而整隻CD既混音同學友講, 都係偏向想將台上既所有野以第一身既角度比大家 ...

昨晚終於都聽曬三張CD, 聲真係幾靚,不過太多經典嘅廣東歌冇出現有點美中不足!

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
lamwaikit007 + 20 + 20

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-7-24 12:11
好多DVD LIVE既後期已經係 DTS 24/96架勒~~~~
3D就一定要BLU-RAY呢~~

原來係咁
但DVD應該出唔到1080掛,依家個個都大電視,DVD畫汁應該唔係幾掂
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

終於睇晒三集,大王變左小fans,好有趣。成果訪問俾我感覺好Primitive,好真,可能全靠大王口窒窒{:9_407:},好睇過TVB小花訪問,因為內容都是我們發燒友會問的問題。

正版當然支持,CD買左,等緊Blu-ray。

科林玩家

心急左少少, 買左隻DVD..... 睇黎遲D要買多隻Blu-ray
Panasonic P55VT50H
Marantz AV7701
Marantz MM7055
BDP:Panasonic
KEF Reference 203, 204
KEF 3005se
MK SB12

禁止發言

5萬

總版管

出一版,入一版,DVD欣賞中,大大話話N年冇買DVD了,係學友真係超有誠意先支持炸。
(Post76 Android 手機版送出)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

Post76玩樂網.

5萬

總版管

horace_tsang 發表於 2013-7-24 14:22
終於睇晒三集,大王變左小fans,好有趣。成果訪問俾我感覺好Primitive,好真,可能全靠大王口窒窒 ...

……取笑我…
(Post76 Android 手機版送出)

Post76玩樂網.