設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: emuho888

[外國] 悍戰太平洋 (觀後感)冇劇透(*˘︶˘*) 街坊影評

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

emuho888 發表於 2013-7-20 16:28
好似(畢佬)套(Z)根本就喺2D嘢 搶錢

就係囉
【苦盡甘來】

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

3D效果真係唔錯, 怪獸D角突哂出黎  
套戲片長131分鐘都幾滿足, 劇情算豐富, 文戲都OK交代哂D機同怪物
如果某D機打多小小會再滿足D, 加返5~8分鐘俾佢地KO一隻都好丫, 又唔使過長加票價XD
中銀今次終於唔使"冧"
同埋打鬥真係好黑, 好似battleship咁日光日白打睇得清楚D先正加嘛

睇完即刻去搵OST, 點知淨係得由SONY發行既EU版出左, 仲要連連鎖店都無貨, 等美版華納出左再搵過

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

整體表現唔錯.....
唯有兩個地方我覺得做得唔好既......
1.黎黎去去得 3架機械人.....d 宣導又講到好多個國家都有
2.香港 d 招牌.....點解所有招牌都係寫中文...
連律師行招牌咁大個都仲係寫中文....仲要 d寫法好似卡通咁

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
emuho888 + 10 精彩報告

查看全部評分

【苦盡甘來】

新仔玩家

有好多隻怪獸識進化整體平衡度高

星級玩家

好睇 ! 收貨 ! 睇完好興奮 ! 雖然有人話劇情交代唔夠,但得兩個鐘算係咁,唔通要坐過山車但又要欣賞出面景色咩 ! 邊有咁理想除非套戲做多一個鐘啦 ! 希望會有續集啦 !

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2013-7-20 20:55
整體表現唔錯.....
唯有兩個地方我覺得做得唔好既......
1.黎黎去去得 3架機械人.....d 宣導又講 ...

我都以為會有好幾個機械人. 仲要係中國, 俄羅斯果兩個幾下就比KO.

3萬

白鑽玩家

- KK-

radhk 發表於 2013-7-20 22:58
我都以為會有好幾個機械人. 仲要係中國, 俄羅斯果兩個幾下就比KO.   ...

中國果隻本來話係最強之一......不過比 2隻怪獸圍攻...無計
【苦盡甘來】

黑鑽玩家

keke323 發表於 2013-7-20 23:12
中國果隻本來話係最強之一......不過比 2隻怪獸圍攻...無計

呢套係Hollywood 大美國戲, 典會比其他機械人威, 比多一兩個shots 算係咁了.
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

今朝睇完, 我俾7分.

1) 中間既文戲搞到我差D想瞓著, 同埋打交嗰幕好似鬼佬同類片都實會搞D咁既場面出黎, 反而變得好怪.
2) 機械人方面做得唔錯, 但好有日本仔FEEL.
3) 怪物分級同絕招好似EVA.
4) 鬼佬對我地香港既場景真係50年不變, 一樣咁娘.

如果畫面處理上可以光返D既話就仲好.....

星級玩家

我有樣野唔係好明
點樣去介定個機師兩個人夾唔夾?