設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: roychong

[討論] 有冇比鄰居投訴過

黃金玩家

未試過。。。

因為隔離屋個叔叔+姨姨連睇三色台 or 新聞都仲開得大聲過我!

(有次咁岩佢打開左門比我望到 ,原來用緊座地喇叭 ,唔怪之得啦! )

當發現人地姨姨睇 C9 劇+新聞都用座地喇叭,個心即刻好 down !!

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
rubberhammer + 5 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

chufelix 發表於 2013-7-8 00:24
有!好多次!不論什麼時間都投訴。週末,下午都有

咁你點算?閂細聲啲?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我前日晚上十點半試功夫熊貓。俾食蕉拍門。叫我細聲啲。。

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Bigbig185 發表於 2013-7-8 00:39
暫時未有因為同一單位樓下住客係我家姐,樓上係我家姐朋友,隔離又熟,加上自己十一點前一定關機! ...

C-Hing, so good wor!!!
Enjoy Music, Enjoy Life!!

科林玩家

fungl 發表於 2013-7-8 19:20
C-Hing, so good wor!!!

係呀!真係玩得好開心㗎!點都唔搬!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我住村屋三樓, 樓下係下複式, 之前試過半夜1-2點炸機試吓嘈唔嘈到佢, 第二日佢話關晒窗完全唔覺~~!! {:9_433:}

估唔到間村屋咁隔聲, 所以無有怕~~!! {:9_407:}

星級玩家

pclai2000 發表於 2013-7-8 18:43
咁你點算?閂細聲啲?

我貼了隔音棉,無用。
現在我和管理處講,一人退一步。平日我細聲點。週末11點前點都不理。
OPPO 103, PS 3
Onkyo 5010
三菱8000,Grandview100
MK950 LCR x3+ 95T x4
威記SPL1000 ultra

Mac Mini,OPPO 103
Audiolab MDAC+ Mpwr
KEF XQ10

DT880

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-7-8 19:27
我住村屋三樓, 樓下係下複式, 之前試過半夜1-2點炸機試吓嘈唔嘈到佢, 第二日佢話關晒窗完全唔覺~~!! {:9_43 ...

你就好啦
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實玩機真係要自重,自己嘅做法係盡量十點半前先炸機,若果十點半後仲繼續睇,通常會較細聲啲盡量唔影響他人 ……… 假如隔隣有小朋友或者老人家,可能仲要提早收(細) 聲添!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Stanley5387 發表於 2013-7-9 08:10
其實玩機真係要自重,自己嘅做法係盡量十點半前先炸機,若果十點半後仲繼續睇,通常會較細聲啲盡量唔影響他 ...

我曾經聽人講過, 其實無法例話明十一點後嘈到人先可以投訴, 任何時候都可以投訴人音量過大嗰喎....