設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: calcal

[電源線] 開個小"盒" - Vovox Initio !!! update 聽感 #37

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

calcal 發表於 2013-6-30 21:21
Acoustic Harmony 大名鼎鼎點會唔識. GP1?

1.5米既GR1黎同你果條一樣係鍍銀線黎

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

calcal 發表於 2013-6-30 21:13
謝謝que兄. 你套新玩具玩成點?

套野都夾得唔錯
換左線後雖然係CUT左D高頻... (條LS603居然會CUT左高頻....真係始料不及)
不過整體都補強到ONKYO A5VL既聲底

而且有次同ATOLL IN200 AB TEST過後
我相信推力上部ONKYO是不錯的

而聲底亦都已經夾得幾穩定

相信短期內都唔會郁

不過係CAS果度始終都係粗聲左少少
論DETAIL
部CDP既DIGI IN 始終都係高班過部QUAD DLINK1好多
但係QUAD仔磨滑左 但就濛唔少
始終都係心中有條刺
不過個人覺得不嚴重既
係粗...左D

到日後有閒錢先再考慮

最近都係買玩具多
等緊呢套野寄到
墊高喇叭水平後 應該就搞掂了!!!
所以你見我而家少左上76了

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=17721320555

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
qk8082900 + 10

查看全部評分

SOURCE: ATOLL CD 100 SE-2,Chord QUTEHD
SPK: B&W PM-1
INT AMP: CA 840
blackcat usb,ic,sc

黑鑽玩家

qk8082900 發表於 2013-6-30 22:14
1.5米既GR1黎同你果條一樣係鍍銀線黎

呢條我都有考慮過. 我見數字台有條賣緊. 聲音如何?

黑鑽玩家

que 發表於 2013-6-30 22:18
套野都夾得唔錯
換左線後雖然係CUT左D高頻... (條LS603居然會CUT左高頻....真係始料不及)
不過整體都補強 ...

等你套釘的.分享呀. 師兄. 多d上黎!

btw 有無試過山本?

鉑金玩家

calcal 發表於 2013-6-30 23:52
呢條我都有考慮過. 我見數字台有條賣緊. 聲音如何?

插好左 放左入去聽左幾隻歌 試左正常
未煲之下開聲 整體都已經好平均

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

calcal 發表於 2013-6-30 23:57
等你套釘的.分享呀. 師兄. 多d上黎!

btw 有無試過山本?

其實都有幾個FRD去左日本
不過最後都冇叫佢地幫手買了

越買越多墊材
最後都唔知放邊....

慳下慳下
偷偷地買左條CLEAR都唔出奇了

而家有生日時的私房錢千多元... 如果放到對CARDAS TWINLINK喇叭線就會有多一千元

但又懶得放...
澳門又難放....

放心!
會報告的 ^_^
SOURCE: ATOLL CD 100 SE-2,Chord QUTEHD

黑鑽玩家

qk8082900 發表於 2013-7-1 00:08

再煲下應該更好. 等師兄report!

黑鑽玩家

que 發表於 2013-7-1 00:16
其實都有幾個FRD去左日本
不過最後都冇叫佢地幫手買了

我都試左好幾套. 發覺山本係比較抵玩而有效果. 師兄有機會不妨試下. 話唔定可以賣走d貴野換條cardas clear 玩. 哈哈!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

qk8082900 發表於 2013-7-1 00:08

唔知同VOVOX比如何呢!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

calcal 發表於 2013-7-1 00:20
我都試左好幾套. 發覺山本係比較抵玩而有效果. 師兄有機會不妨試下. 話唔定可以賣走d貴野換條cardas clea ...

其實大大話話要5K幾...
都唔係突然就可以咁樣搞得掂
6,7,8月去台灣、香港、泰國
加埋哂....

仲儲到錢已係奇蹟.....

要再睇下....