設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: ckikin

[討論] 老鬼想當年之經典耳機分享。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

ckikin 發表於 2013-6-25 13:47
以我所知A8還未停產,在官網還可以看到。
新型號為3i,看來兄是出多幾隻新顏色及有線控
http://beoplay.c ...

約千餘蚊港紙的價位, 似乎都唔算貴. 而且隻白色都幾靚仔

進階玩家

補充有關掛耳式耳機,自己真正擁有收藏的只得一對,就是KOSS KSC35
因為這類耳機的隔音能力實在有限,作為出街使用的我便難以享用。
購入KOSS KSC35也是因為想見識一下掛耳或的感受,所以二手平平地百多元購入。
說起來,那時很少耳機專門店,就算有也絕少有試聽服務,所以中耳機毒便只好不斷賣出買入。
說回KSC35這耳機,其實質素很好,雖然全膠質比ATH的一拼起來便覺得像玩具似的,但其實很耐用,更非常輕巧。
更重要是出來的底音實淨有力,不似一般普通耳機所謂加強底音出來的只是糊在一起的音效。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

ATH-EM7 女毒方面的確唔錯,不過基於掛耳式特性,會有漏音(其實又唔係特別嚴重),
不過反過來隔音就真係『杯具』,唔好話搭地鐵,就是搭巴士、小巴都唔多得,就算vol
推多幾格都唔一定ok,要將外殼按緊向耳先掂;此外低頻方面如果係pop一類合成器的
還可以,鼓聲一類的力度嚴重不足,更講唔上有下潛;另外ATH-EM7應該唔適合長時間
配帶,金屬外殼的重量加上掛耳方面的金屬幼框容易對耳殼頂部做成不適