設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: patkwok

[請教] Portable DAC for ipod classic

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

patkwok 發表於 2013-6-18 11:39
淘寶有?

我部ipod classic 160Gb買左一個月到者

新買就應該ok
師兄怕既話可以email佢地,佢地都回得ok快的
…coming soon…
當你知得愈多,就會感到自己知得愈少。
當你覺得沒必要再去知道,你也什麼都不知了

"…的工作其實頗容易。我們不用冒險,卻可佔據道德高地,肆意批評他人的作品甚至個人。我們喜歡鬧人,因為寫者痛快、讀者過癮,但我們最終不得不承認的一點是,人家付出了心力的『垃圾』,意義還是比我們的批評大得多"
- Adapted from 「五星級大鼠」(Ratatouille), credit to 「單刀橫傳的反思」-

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

hiyori 發表於 2013-6-18 11:44
啊,我指report者,華文圈好似無人寫過呢隻機,其他go dap既機就有,睇師兄博唔博了w
鬼佬個邊反而係有人 ...

了解了解

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

香港有無代理呢?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

patkwok 發表於 2013-6-18 12:04
香港有無代理呢?

好似真係無人引入呢…其實我覺得3xx USD感覺幾吸引,如果唔係要留手買第二d唔係headfi野我可能都衝左(炸

星級玩家

講開 ipod portable dac,唔知部 M8 有音訊未呢??? 我謀緊呢部野,聽聞呢部野推力好強,一樓 ching 如果唔急真係可以等呢部。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

gahqm 發表於 2013-6-18 15:38
講開 ipod portable dac,唔知部 M8 有音訊未呢??? 我謀緊呢部野,聽聞呢部野推力好強,一樓 ching 如果唔 ...

M8既聲應該近同廠dac mini,之前prototype既玩家都叫佢出得街既版本既dav mini ,final 版應該只會更好,樓主同師兄可以去試下dav mini feel下先
…coming soon…
當你知得愈多,就會感到自己知得愈少。
當你覺得沒必要再去知道,你也什麼都不知了

"…的工作其實頗容易。我們不用冒險,卻可佔據道德高地,肆意批評他人的作品甚至個人。我們喜歡鬧人,因為寫者痛快、讀者過癮,但我們最終不得不承認的一點是,人家付出了心力的『垃圾』,意義還是比我們的批評大得多"
- Adapted from 「五星級大鼠」(Ratatouille), credit to 「單刀橫傳的反思」-

星級玩家

hp-p1有LINE OUT輸出喎。

新仔玩家

史提芬周 發表於 2013-6-19 02:20
hp-p1有LINE OUT輸出喎。

我有部fostex hp-p1放喎. 玩左3日,  $3700, 有興趣email  我,  wesleyyue@hotmail.com

有Line out, 又有光纖出, 有專線直駁ipod, iphone, ipad.....不過我用AKG 702 耳機...........都係在屋企用枱機算.

買完又要放.....

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

呢間所謂的「音樂世界」的所有貨,個人來說一既不予考慮。

因為賣家通常會以買入價貴為由,推高賣價,唯此店以「威名」全行皆知。二手市場,從來以格價及貨品狀態為先,價格欠優勢,點解我要揀佢?

新仔玩家

本人用ipad dock 出DAC, 但蘋果D野好麻煩, 用camera kit就不定吉ipad, 經部dock出都唔得。

本來想留部fostex 駁ipad, 光纖出dac,聲就好靚, 但唔想咁敗家, 賣返出去報返幾千蚊算數.....

樓上師兄係咪想話翼軒....我都係被到此版, 跟大家學野