設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[流行曲] 環球出品 — 歷久嚐新第二輯 [3CD]

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

【歷久嚐新2】

不怕珠玉在前  才能突破向前
3CD精挑細選51首  巨星/新人翻唱金曲

包括絕版及精選碟首度推出:-
陀飛輪 關淑怡 / 這一個夜 張學友 / 壞情人 陳奕迅 /
有了你 Robynn & Kendy / 那誰 鄭嘉嘉 / 路過蜻蜓 林憶蓮 /
愛你是我一生中理想 鄭秀文 / 高妹 糖兄妹 / 非走不可 彭羚 /
朦朧夜雨裡 梅艷芳 / 幸福摩天輪 林志美 / 友情歲月 黃耀明

歷久更想嚐新
載譽歸來 全城喝采
環球 知你貪新又戀舊

發行日期: 2013年6月21日

CD1
1. 猛龍特警隊 鄭中基
2. 天才白痴夢 SOLER
3. 半斤八両 Beyond
4. 分分鐘需要你 莫文蔚  
5. 人似浪花 林一峰
6. 雪中蓮 王菲  
7. 忘記他 關淑怡
8. 有了你 Robynn & Kendy
9. 沙漠小子 李克勤
10. 心債 陳慧琳
11. 風繼續吹 張燊悅
12. 零時十分 林子祥
13. 停不了的愛 楊千嬅/ 蘇永康
14. 你留我在此 盧巧音
15. 都市戀歌 呂方
16. 亮了紅燈 李蕙敏
17. 午夜麗人 劉美君

CD2
1. 這一個夜 張學友
2. 當天那真我 倫永亮
3. 朦朧夜雨裡 梅艷芳
4. 從不知 張國榮
5. 讓一切隨風 譚詠麟
6. 石頭記 陳慧琳
7. 傾心 梁漢文
8. 陪着你走 RubberBand
9. 你好嗎 at17
10. 流金歲月 黃凱芹
11. 藍月亮 萱寧
12. 忘記他是她 關淑怡
13. 李香蘭 關淑怡
14. 秋來秋去 關心妍
15. 親密愛人 有耳非文
16. 如果你知我苦衷 黃耀明
17. 命運是你家 杜德偉

CD3
1. 愛你是我一生中理想 鄭秀文
2. 壞情人 陳奕迅
3. 友情歲月 黃耀明
4. 非走不可 彭羚
5. 幸福摩天輪 林志美
6. 祝君好 側田
7. 路過蜻蜓 林憶蓮
8. 我真的受傷了 王菀之
9. 最佳位置 趙學而
10. 高妹 糖兄妹
11. 飛女正傳 吳雨霏
12. 習慣失戀 李克勤
13. 繼續微笑 官恩娜
14. 花灑 王菀之
15. 陀飛輪 關淑怡
16. Simple Love Song 蘇永康
17. 那誰 鄭嘉嘉

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

今次選曲無上隻咁好

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

percyyip 發表於 2013-6-11 22:50
今次選曲無上隻咁好

師兄,我都覺得係,上一輯正好多,今輯未至於精挑細選。有少少求求其其夾夠三隻碟就算。可能諗住每年出一輯,唔想咁快用曬d正歌!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔會買

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

希望下一輯會選黃秋生嘅幸福摩天輪!好有feel!

[YoutubeHD]http://youtu.be/h8pU_1XYv8A[/YoutubeHD]

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

佢哋真係諗住玩死口水歌為止?係就好,可以見證一個潮流嘅滅亡,以後唔駛再聽。

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔會買X2............

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
cat35a + 10 5信

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

選曲真係弱咗D

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

唔會買X3

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

點解環球唔徵收消費者的意見.......
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。