設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 再開第二個箱 - Mordaunt-Short Mezzo 2

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
終於都開第二個箱喇...... 送嚟變成黃金戰士第一彈~~!!

今次要多謝yuppi兄先, 小弟一上去11/F搵阿SAM哥撻晒買P6既yuppi哥即刻趕人比我試喇叭~~!! 仲要多謝david1503兄(我無爆佢叫patrick呀), 多得佢係咁買嘢試嘢先至知道呢對嘢係點既情況, 講真, 淨係憑喺11/F試喇叭應該九成九唔會買~~!!!

呢個箱裡面有2隻喇叭, 比起ATC真係算好輕喇....
2013-06-09 23.48.21.jpg
2013-06-09 23.53.09.jpg

拆開前後比大家睇吓先
2013-06-10 00.01.59.jpg
2013-06-10 00.02.13.jpg

C/P值咁高既喇叭會唔會英國製造~~?? 梗係無可能啦, 英國設計啫
2013-06-10 00.03.31.jpg
2013-06-10 00.03.16.jpg

擺好咗既右後置, 估唔到同我個牆身矮櫃咁夾色喎~~!! {:9_407:}
2013-06-10 00.19.57.jpg
2013-06-10 00.20.13.jpg

呢個係左後置, 真係訂做都無咁夾size
2013-06-10 00.29.16.jpg
2013-06-10 00.29.30.jpg
2013-06-10 00.30.10.jpg

又係同一句, 唔好叫我出報告, 追吓david1503兄既post都會略知一二, 或者search下其他CHING POST. 因為小弟係用嚟做後置, 基本上有聲出都算係咁~~!!
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=155302
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=154643

同返11/F阿sam吹開, 佢地唔會再做Mordaunt-Short既代理, 所以佢哋賣晒啲存貨就唔會再賣, 第時換代理個價都未必咁平(呢個係佢講啫), 小弟唔知係真與假, 總之買咗先算, 橫掂買咗佢地仲會做保養比我~~!! 所以基本上A7A9都唔會再返貨, 而有興趣既CHING記得先打去問佢有無貨先, 唔係走上去試完但無貨就真係無癮喇~~!!

多謝觀看~~!!

評分

參與人數 23威望 +288 金錢 +129 收起 理由
bensoncfmak + 10 + 10
bigair + 10 + 10
小寶老豆 + 6
ivanyiu + 10
fungl + 10 超正!
小瑟 + 100
siuping + 10 + 10 精彩報告
kungfutown5 + 10 + 10 一定要加分
leo25 + 10 + 10
LCPD + 10 + 10 一定要加分
eviroboy + 10 + 10
jason1969 + 10
WildKid + 1 一定要加分
tech4lee + 6
KENXYZ + 10 + 10 精彩報告
andylau.com + 10 + 10 超正!
alan2000 + 6 超正!
keke323 + 10 超正!
jl0330 + 9 + 9
mick_8888 + 10 一定要加分

查看全部評分

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

擺頭位

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇你下次應該到開  KEF R series !

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

edlsang 發表於 2013-6-10 12:59
睇你下次應該到開  KEF R series !

應該唔會喇, 我放棄咗佢啦, 無同你提過咩~~??!! {:9_436:}

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

頻頻有箱開, 頻頻放二手, 頻頻又升級!! {:9_407:}  

3萬

白鑽玩家

guly 發表於 2013-6-10 13:35
頻頻有箱開, 頻頻放二手, 頻頻又升級!!

你當我係鴨文米王咩.....{:9_433:}

我宜家係由"零"到"有", 放乜Q呢....{:9_422:}

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-6-10 14:05
你當我係鴨文米王咩.....

我宜家係由"零"到"有", 放乜Q呢....  ...

有目標先至有原動力吖嘛 {:9_407:}

3萬

白鑽玩家

guly 發表於 2013-6-10 14:13
有目標先至有原動力吖嘛

我不嬲都有目標, 淨係無錢....{:9_440:}

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-6-10 13:25
應該唔會喇, 我放棄咗佢啦, 無同你提過咩~~??!!

咁玩咩來代替   ?  
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

銀級玩家