設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: icefatgirl

[流行曲] 環球又嚟10款面世週年經典24K紀念專輯

黃金玩家

Cwc兄,

你中意聽反相多過正相?

復黑王(反相) VS 24K(正相)

我都想有人請我做推廣,可惜,

我除左係76呢度發表下小小意見外,

根本無公司有興趣請我呢個業餘網友做Promoter!

如果你有網上推廣工作該介紹下, 我都想揾多D外快!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

黃金玩家

兄弟注意,已經有無良CD店鋪將今批號碼版鈔高出售:
昨晚有朋友行過旺角接客隔離WW見到開始鈔24K,
秋色、嫻情、迷惑, 有號碼HK$155!!!
人地正常有貨都係HK$135咋!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

專業玩家

Cwc 發表於 2013-6-21 01:36
我唔知相位王兄是否在做推廣,我只知在聽完夏日之神話嘅復刻王同24Kgold CD,立即張24K Gold放出。 ...

小心說話! 這裡有很多推薦打手。什麼垃圾都可以變成妙藥。

黃金玩家

嘅然呀Sanjoe兄當左我係打手,我就勉為其難繼續做佢講嘅打手!哈哈哈!

咁多位兄弟,首先唔好意思,哥哥張國榮 Hot Summer 24K金碟嘅小小報告,咁耐先出到俾大家睇, 首先如果有銀圈版的,或者可以考慮慳番5買,因為今次24K最多勝過銀圈頭版兩成多至三成左右!我估都係我D老友誇大左呢隻24K的好聲程度,令我都跌左眼鏡,但呢隻銀圈頭版完全瘋癲價, 市價都去到成四、五千港幣左右!無既當然唔可能咁貴都去追番隻銀圈, 有既知新24K好聲過舊銀圈頭版又唔知賣唔賣好!不過仍有小許參次情況出現,就係24K(B Side) 曲目好聲過 (A Side) 一成左右!包括高中低頻!
如果同寶麗金早期錄音比較大家都用AAD,新藝寶傳說個錄音室D設備同寶麗金Dragon錄音室無得比, 所以咪弱咁多!你睇隻關正徐同佢一比,高下立見!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

相位王 發表於 2013-6-27 08:23
嘅然呀Sanjoe兄當左我係打手,我就勉為其難繼續做佢講嘅打手!哈哈哈!

咁多位兄弟,首先唔好意思,哥哥張 ...

隻鄧麗君幾時有報告呢?

黃金玩家

kh22 發表於 2013-6-27 18:17
隻鄧麗君幾時有報告呢?

初步試左鄧麗君15週年孖碟24K,嚇得我,竟然全部兩張碟都由反相改變成正相相位, 可聽性大大提高,
難怪有fans朋友話隻15週年好似5同哂, 感覺好聲咗好多,為免被佢老點, 於是一試下原來又係相位問題作怪,以前隻隻不論西德銀圈單碟頭版, 24K天龍舊金單碟版, XRCD2單碟版, 復黑王及K2HD孖碟版本全部都係反相!得新版24K正相, 一比之下,無味精,正相,定位,高中低都Win哂!!!

估計環球今次可能揾左錄音師高手外援同佢現有錄音工程司合作!
所以今次十隻相位全正!全無僥倖符碌百分百全中相位!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

黃金玩家

相位王 发表于 2013-6-27 08:23

咁多位兄弟,首先唔好意思,哥哥張國榮 Hot Summer 24K金碟嘅小小報告,咁耐先出到俾大家睇, 首先如果有銀...

唔該師兄報告。我已等不及,入咗隻冇no 版。我覺得side b首"繼續跳舞"同"濃情"真係幾好聲。而side A 嘅"Hey可否多一吻"同"沉黙是金"就不太好了。來自: iPhone客戶端

黃金玩家

近排行碟鋪無乜正碟啱心水!
唔經唔覺, 呢批2013年頭批環球24K金碟又差不多出左半年啦!今年年尾應該都會出多一批, 但眼見上次K2HD先出得個5款, 唔知今次又會出幾多款呢?希望5好淨係得個5款啦, 最好梗係有10款啦!如果真係得5款, 結果又梗係得最暢銷那5位歌手,哥哥,學友, 君妺,王菲同呀倫!大家點睇? 我就想佢全部只出原錄音反相專輯!因為正相金碟原汁原味, 聲音一流!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
jjjppp111 + 10 絕對認同

查看全部評分

不論錄音是何相
聽歌一定要正相

星級玩家

最希望出hmmm 24 金碟

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

laaa 發表於 2013-10-18 19:13
最希望出hmmm 24 金碟

好像未夠5週年?