設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[喇叭組合] 久違鳥既開箱文 - Mordaunt-Short Genie 402

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

david1503 發表於 2013-5-29 12:43
係喎我忘記左添! 哎,我俾你啲囡囡搞到我分晒心

你唔好淨係掛住換喇叭換機, 玩下啲電源線喇叭線等等, 咁你去台灣就真係大把嘢搵喇~~!! {:9_407:}

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
edlsang + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

ykluk 發表於 2013-5-29 13:02
你唔好淨係掛住換喇叭換機, 玩下啲電源線喇叭線等等, 咁你去台灣就真係大把嘢搵喇~~!!   ...

就黎唔駛換架啦!差中置和十仔!

我套機唔貴,線材我用d普通基本野算架啦
電源線我已換晒Copperline Alpha One
http://www.whathifi.com/review/c ... ine-alpha-one-mains

喇叭線打算用︰
http://www.futureshop.co.uk/audi ... 4.html#.UaWP69KwDSg

hdmi打算用晒
http://www.futureshop.co.uk/audi ... 3.html#.UaWP5tKwDSg

基本上跟住最多的星星和最低的價錢買

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

david1503 發表於 2013-5-29 13:22

嘩, 全部我都未試過, 唔敢答你, 因為自己個人對AQ線唔係咁喜好(純係印象同以前試過其他AQ線覺得C/P值唔高)....{:9_434:}

不過我都係嗰一句, 你純睇星星嚟搵線好似唔係幾正路, 都係同一句:"耳聽為實"好啲~~!! {:9_423:}

評分

參與人數 3威望 +20 金錢 +20 收起 理由
david1503 + 10 + 10
keith688 + 10 同意

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-5-29 09:23
你又裝修? 你間屋都已經好靚吓嗰喎~~!!!

之前搬入去冇裝修而家舊咗.老婆話要油過D牆,順便搞獨立電.諗起都煩{:9_406:}

3萬

白鑽玩家

keith688 發表於 2013-5-30 01:28
之前搬入去冇裝修而家舊咗.老婆話要油過D牆,順便搞獨立電.諗起都煩  ...

搞獨立電係開心事O丫~~!!!

你諗住油牆定上牆紙? 我宜家用喺大陸牆紙效果都唔錯喎~~!!

評分

查看全部評分

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

david1503 發表於 2013-5-29 13:22

AQ線出名厚聲, 不過係厚到無哂分析力(cv8以下)
所以有幾個師兄用緊B&W CM喇叭 + AQ CV8, 我都建議佢地轉603, 結果亦證實603係好好多.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-5-30 09:10
搞獨立電係開心事O丫~~!!!  

你諗住油牆定上牆紙? 我宜家用喺大陸牆紙效果都唔錯喎~~!! {:8_39 ...

啱啱同老細研究會油牆

3萬

白鑽玩家

keith688 發表於 2013-5-31 01:30
啱啱同老細研究會油牆

會唔會襯機裝埋11隻喇叭上牆~~??

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

前日終於的起心肝訂多對,如果仲玩日本机就將來俾 FW 用,如果今年轉鬼妹就多咗兩對,。。。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
andylau.com + 10 + 10 絕對認同
ykluk + 10 + 10 超正!

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

3萬

白鑽玩家

yuppi 發表於 2013-5-31 09:28
前日終於的起心肝訂多對,如果仲玩日本机就將來俾 FW 用,如果今年轉鬼妹就多咗兩對,。。。 ...

唔擔心, 放出嚟大把人搶~~!!!

評分

查看全部評分