設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: wildwolf007

[討論] 買hifi格價問題

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

其實個sales做得幾啱喎(企係佢個方面諗),要買嘅人通常做左工課,未做工課嘅就一定唔買住嫁啦
(個sales係睇你做左工課未姐)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

又唔好話人搵笨,我估佢地標個價係代理要佢地做既價黎.
我自已三部amp有兩部(有一部佢地個到無得賣)都係德發買,個到D sales服務態度都幾好,真係比錢都比得開心D
所以我覺得最緊要服務態度好,買貴少少都唔緊要^^,
唔 ...
skc4b35 發表於 2009-7-16 00:45

我都係果道買過o野,服務very ok,同c hing 所講一樣"比錢都比得開心D...買貴少少都唔緊要",但我每次都買到平過出面 :>

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

1# wildwolf007

其實我都試過你既情況,話說約兩年前,我想買部onkyo 705,同樣去德發問價,
我問705最平做到幾錢,佢話$5000,我之前係啊二問過$4800,所以諗住如果做到$4800,都會幫佢買,話晒佢口碑唔錯,跟住問佢可否$4800,可以既話即買。
佢話唔得,問我出便見到幾錢,我話$4800,點知佢笑笑口咁講,$4800,你試下上去幫佢買啦,睇下買唔買到!我話友誠係咁既價,佢就話,唔駛講啦,你上去試下先啦。

其實傾談中佢全個過程好有禮拜同笑笑口,但我就覺得佢既說話另我唔舒服囉!
我諗樓主可能同我有同一感覺,我覺得佢可以用較好既技巧囉!

當然,最後我幫啊二買,都係$4800。

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

我早幾兩星期去地庫諗住買部買Denon 1910黑色,問佢幾錢,佢又問返我出面最平幾錢?我答佢$4200,佢話好,咁我咪同佢講食完飯過嚟買,臨走佢重提我+點收工.半小時後,食完飯咪返去買囉,佢竟然同我講.................無貨!果時巳經九點半,心諗你老x玩嘢咩!無貨你唔一早講,我就唔信半個鐘佢賣晒所有Denon 1910黑色,經此一役,我發誓永不幫襯地庫!你老x,我嚟買嘢,唔係嚟乞,唔通貼錢俾人老點呀!最後,去咗旺x音响買咗,都係$4200,店員態度良好無老點,下次都會去買嘢!