設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小仲

[藍光播放機] 給用緊PS3睇BD又考慮買BDP的師兄,不公平的A/B test

黃金玩家

小仲 發表於 2013-5-20 00:36
師兄,老實講

LX55唔摩畫汁都已經好好

聽晶爺講 55 換粒鉑金屎俾佢裏面 重有驚喜喎

專業玩家

louis001 發表於 2013-5-20 00:25
55 未改畫都嬴93啦   你咁咪即係恰細佬姐  
恭喜師兄入魔成功 聲畫如何 分享下 同埋改左 ...

ching 換囉

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

謝各位師兄, 應該決定享停產前入翻部 LX55 (可能會越獄).

黃金玩家

pantaron 發表於 2013-5-20 00:42
ching 換囉

我以前用55 俾個朋友拎部93換左 開頭我都覺得應該冇投訢啦 點知除左睇戲 聽歌畫面都唔係咁滿意 攪到我又要加鉑金屎 又要換線 部93攪左好耐 駛左考多錢 先到而家呢個境界 而家都冇投訢咯   起碼最少有3個師兄睇完都冇投訢先 兼有少少中毒跡象 有個師兄直頭問點解你又93 我又93 係你度聽同係自己屋企聽差唔遠既 乜野滿足感都返晒黎   所以器材
返黎唔係太滿意唔緊要 辨法總比困難多 解決佢搵到心中既理想聲音先係玩AV既樂趣黎

黃金玩家

poetrypoon 發表於 2013-5-20 00:44
謝各位師兄, 應該決定享停產前入翻部 LX55 (可能會越獄).

師兄會睇ISO 同強國碟   如果唔係既話我唔讚成用千幾蚊黎越獄
個的錢不如投資買返條好的既電源線好過 個人意見 不喜勿插

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-5-20 00:40
哈 我電視同BDP 都係用佢 Weiduka AC8.8 背景同畫面乾淨 冇投訢
電源線我之前用過 Acrolink II ...

講開濾波,一直部電視都插開“入門濾斗濾”

有日pat pat痕將部電視插返去牆插,初初唔覺,但晚黑靜少少就聽到電流聲...而家部電視真係唔濾唔舒服
LG OLED 55EC9300
Onkyo NR-809
KEF Q300/Q200/Q100
Velodyne Impact 10
摩改Pioneer BDP LX-55
HiMedia HD600F
Belkin Pure AV+Weiduka AC8.8

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-5-20 00:51
師兄會睇ISO 同強國碟   如果唔係既話我唔讚成用千幾蚊黎越獄
個的錢不如投資買返條好的既電源 ...

我唔睇強國碟, 又唔 download. 只係自己整 ISO 方面睇炸 ....

黃金玩家

小仲 發表於 2013-5-20 00:52
講開濾波,一直部電視都插開“入門濾斗濾”

有日pat pat痕將部電視插返去牆插,初初囂自,但晚黑靜少少 ...

我部AMP 就用呢隻清华吴刚 G&W TW-D1000 濾波器 貪佢有兩個插頭冇濾
用落都OK夠力

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

poetrypoon 發表於 2013-5-20 00:57
我唔睇強國碟, 又唔 download. 只係自己整 ISO 方面睇炸 ....

我都越獄左

為既係全區加字幕
LG OLED 55EC9300
Onkyo NR-809
KEF Q300/Q200/Q100
Velodyne Impact 10
摩改Pioneer BDP LX-55
HiMedia HD600F
Belkin Pure AV+Weiduka AC8.8

黃金玩家

poetrypoon 發表於 2013-5-20 00:57

咁師兄不如考慮 BDP CA751 呢部聽聞又可以睇ISO 又可以睇強國碟 又可以聽埋CD