設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: angushk

[討論] SINE 電源處理

進階玩家

plnl88 發表於 2013-5-19 14:31
買左唔岩用咪盞煩。
比你試完岩先買咪重好。
師兄都準備用 AV 前後級,

晶哥真係好多謝你又提供意見,又借我試
我就係驚麻煩到你~~
我就係係度睇僅你介紹既資料~
另外想問下電源處理個舊係邊度買啊?
電視:sony hx920 55吋    前級:Mcintosh C2500
藍光機:oppo 105            後級:Mcintosh MC601
壙音機:pioneer 85                 Mcint

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

xxx138 發表於 2013-5-19 14:35
晶爺,JI 112 都用紅腸,會5會 行得劑

if not,咁用物頭合適 for US

行得濟? 定量多得滯?
行唔行似口味野多D。如果將個 cutout 校低於 90Hz 會唔會好D?
小弟無用 JL112 答唔到哩。Sorry。
富貴用鍍金,其實普通銅都可似。
十仔電源線首要夠力,其次就是層次。
紅 腸兩樣都有。都算是一個不錯的選擇。
我試過用 4001, 冷凍灰武士,PF30 條跟機線,卡達死 單枝銅 mains 插十仔。
只有冷凍灰武士,同紅腸的效果好D。
下星期會試下用 306。

鉑金玩家

plnl88 發表於 2013-5-19 14:50
行得濟? 定量多得滯?
行唔行似口味野多D。如果將個 cutout 校低於 90Hz 會唔會好D?
小弟無用 ...

yes, should be described as "多得滯"

thx your advice ...........

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

rosssze 發表於 2013-5-19 14:44
多口問句,如果用再高級d既隆宇,好似黑魔力個個level,係唔係對AV主打既冇咩幫助。佢可唔可以拎到後級大 ...

好似黑魔力個個level
幾皮野專業舞台用的電處!
無用過。唔知效果係點。
小弟發覺用電處其實一樣要用組合拳的。

1萬

黃金玩家

rosssze 發表於 2013-5-19 14:44
多口問句,如果用再高級d既隆宇,好似黑魔力個個level,係唔係對AV主打既冇咩幫助。佢可唔可以拎到後級大 ...

佢可唔可以拎到後級大力d. d聲細緻d,畫面靚d? <--- ISOL-8 Cleanline2 做得到。其實唔係後級大力d。係線條更明顯,實淨。

1萬

黃金玩家

angushk 發表於 2013-5-19 14:39
我就係驚麻煩到你~~

一D都唔麻煩。毒得死你,我就會

1萬

黃金玩家

angushk 發表於 2013-5-19 14:39
我就係驚麻煩到你~~

其實你有時間可以黎我度睇下佢地 D 能力架。

進階玩家

plnl88 發表於 2013-5-19 15:16
一D都唔麻煩。毒得死你,我就會

哈哈~~~
星期2先去睇睇
電視:sony hx920 55吋    前級:Mcintosh C2500
藍光機:oppo 105            後級:Mcintosh MC601
壙音機:pioneer 85                 Mcint

1萬

黃金玩家

angushk 發表於 2013-5-19 15:18
哈哈~~~
星期2先去睇睇

星期2先去睇睇??