設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 西遊 降魔篇 .....J J 小評 (含內容)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

有時天堂與地獄真係一念之差,星期六至睇左套娛樂性勁豐富既星空奇遇記  黑域時空,點知尋日就睇左套由星爺自監自導自編既西遊 降魔篇,我都明白中西片好難去做一個比較,不過電影最低要求都要娛樂觀眾嘛,佢連觀眾既我都搞到一路睇一路笑 (不過係苦笑),咁可想而知真係好惡頂呀!套野無笑料、演員無號召力、要感動既位又比唔到我、CG又奇差,好彩叫做有個名氣較高既舒琪頂一頂住,我覺得佢為部電影真係出盡晒佢既搞笑技兩,不過始終佢唔係喜劇演員,叫做好dd咁多,如果唔係既話我真係有中途熄機既可能。

故事其實都幾反傳統,起碼我認識既西遊記唔會係咁,由唐僧既角色帶出三個未變好既徒弟,不過選角唔討好之餘,粵語配音同d角色又唔多夾,比我感覺成套戲d人好大陸,但又想配到好港式既對白,可能功夫套戲都夾雜左唔小既大陸演員,但起碼無呢種唔協調既感覺。

唉~~我都唔想再多講勒!一套無周星馳演出既電影,就算佢做乜位置,始終都唔係我想要既野,無論之前d人點講話裡面套野好多周星馳既原素,但又如何呢!如果上天比我從新選擇睇唔睇呢套戲,我會講話我係唔會睇,如果要係呢個選擇加個解釋,我希望係直頭唔知有套咁既戲。有時間我寧可睇翻明珠台尋晚播既新變型俠醫,甚至乎睇下J2台既安樂蝸都係唔錯既選擇。

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

呢套野星期六靚完,兩個字「立圾」

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

popcorn movie
段小姐愛上玄奘一D說服力都冇
周秀娜出黎想攪笑但我一D都笑唔出
天賤腳果三條友仔跟本可有可無
羅志祥果段直情想扯把佢
成套係黃渤做得最好
孫悟空出山真係...隻野又矮又醜
Anthem MRX710
Emotiva XPA-5
Belkin PF30
OPPO 93
Klipsch RF-52 II
Klipsch RC-52 II
Klipsch RS-42 II
Velodyne SPL-1000 Ultra

鉑金玩家

粤語配音真係一大敗筆,一D港式風味都冇

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇完覺得d劇情九唔塔八 又唔好笑 又無頭無尾咁~唔知佢想點  
粵語又唔岩口型得好離譜 我仲以為部機有事添~
星爺你搞乜鬼呀~

最嚴重係 點解會係25G碟~~ 呢樣係我最接受唔到
(我係六號檯既人)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

之前一早講咗唔掂啦!你哋唔信之嗎!
TV:SONY KD65Z9D
AV Amp:Pioneer LX901
LCR Sur Speaker:Procella P5 x5
Subwoofer:Procella P15A
Ceiling Speaker:TDG NFC-83 x4
Blu-ray player:OPPO 95  OPPO 205
Media Player:Egreat A11
Game Console:PS4 Pro

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

bloodkid 發表於 2013-5-13 14:50
popcorn movie
段小姐愛上玄奘一D說服力都冇
周秀娜出黎想攪笑但我一D都笑唔出

(段小姐愛上玄奘一D說服力都冇) 絕對認同!!!!
(周秀娜出黎想攪笑但我一D都笑唔出.) 周秀娜唔應該攪笑....應該..性感

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢套戲相信星爺真賺唔小!

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

咁可以唔入了

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

粵語配音真係仲差,唔知大陸点解可以今收得,D笑料睇過曬,全是炒冷飯,D特技是游戲game水準,中港两地觀眾口味真是相差很大!