設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 7面鳥

[HDMI線] 天比高 - Sound From Heaven 鍍銀HDMI Cable

高級玩家

Off左模式

高級玩家

7面鳥 發表於 2013-5-17 23:32
Off左模式

4K 模式

高級玩家

7面鳥 發表於 2013-5-17 23:33
4K 模式

整多幅先

高級玩家

Gold Lexus II 既表演亦唔錯,好夠光!
至於同Sky High相比呢?
根本唔同班,冇得玩.....

高級玩家

但Gold Lexus II 係銅線既級數來講就好特出!
今次由於係借用人地店鋪來玩,
人地本身亦有其它牌子既HDMI Cable出售中,
所以,唔方便寫出仲同咩牌子及咩價位比拚過,
不過,我諗,Sky High真係可以同任可貴價名廠HDMI力拚到底!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

7面鳥 發表於 2013-5-17 22:46
留意線身寫乜,好彩仲有保留呢條數碼線同盒.

大把淘寶線印住 USA.......我冇質疑過條線, 我都係用家, 講既係事實, 由知情人士報料, 信不信由你, 吾信你可以自己問下舖頭邊個係代理, 冇人會答你.

從來吾會響網上見到 SFH 廠既資料, 唯一出現過係嚮 Silver sonic 個網頁, 不過個電話號碼好似係流既....

http://www.silversonic.com/docs/where_to_buy.html

我再講多次, 呢個牌子既喇叭線係好抵完, 英雄莫問出處
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

高級玩家

yuppi 發表於 2013-5-18 00:43
大把淘寶線印住 USA.......我冇質疑過條線, 我都係用家, 講既係事實, 由知情人士報料, 信不信由你, 吾信 ...

1. 不如你去信DH Labs 問下係咪代SFH OEM ?
    (人地個盒印左由DH Labs 制造,條線印住made in usa,係流既,可以告佢.)

2. 香港代理個電話絕對堅的!因為我多年前打過去問有冇President X 1 Roll買,
    我亦順便問埋仲有咩產品,代理答話有喇叭代理,
    我唔記得佢講話咩靜電喇叭代理,
    多年前仲係拆Luxman,
    仲叫我落去旺角同某間店,送左件T-Shirt俾我.

3. 師兄,我唔係同您死撐,我都係用家,仲一屋都係,
    1002都贏唔到打孖既PX Ultimate,
    CV-8都係同打孖既PX Ultimate(用古河銠白金叉)平分春色,
    用淘寶流野同SFH比,係咪過份左呢?

4. 同意英雄莫問出處,哈哈......
    但.....我其實好想知SFH既出處,係PK既話,督爆佢都好事來既.卡卡卡.......

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

7面鳥 發表於 2013-5-18 01:36
1. 不如你去信DH Labs 問下係咪代SFH OEM ?
    (人地個盒印左由DH Labs 制造,條線印住made in usa,係流 ...

1. 都話英雄莫問出處, 你覺得佢係美國品牌美國線先至用得開心就繼續啦, 我幾年前開始第一次用呢隻線已經知佢係由大陸 OEM 美國線既廠偷D技術出黎靜靜地生產, 反正平靚正, 搵人代造仲要係 DIY 價六折, 已經吾再理呢點.

2. http://www.hkbrand.org/topbrands/details/965
品牌名稱        楊氏水產
創立時間        2005
公司名稱        楊氏水產有限公司
獎項 (年份)        香港新星品牌(2011年)
主要產品        烏頭魚、龍躉魚、金鼓魚、有機寶石魚
地址        香港新界元朗和生圍加州花園大道2號
電話        2471 1090
圖文傳真        2471 0043

3. 大家純粹分享討論點解要話死撐? 我既淘寶論係指線身印咩都可以, 並吾係評低 SFH 係淘寶貨質數. 工作上我都認識好多線廠, 如果有一定數量你叫佢印咩都得.

4. 同意, 不過既然佢咁大賣, 可以公開資料就晨早出咗網站啦

Anyway, enjoy your SFH.
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

yuppi 發表於 2013-5-17 09:59
呢隻係香港牌子大陸造,用咗佢既喇叭線好多年, C/P 值好高,不過最吾鍾意佢扮 USA..... ...

香港牌子大陸造
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

1萬

鑽石玩家

HOHOHO 發表於 2013-5-18 11:34
香港牌子大陸造

只要質素好有咩問題?

大把名牌都係大陸造啦!
千其吾好迷信..
75-X9500G