設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tennishk

[合併式擴音機] 請問部合拼機點樣擺較好呢?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

calvincjsa 發表於 2013-5-11 17:45
慘得過人地有錢!(76呢度幾時變到問下都被人小餐飽)

小朋友,又係哥哥教你點樣係炫耀啦!

師兄條HDMI

BTW, 我同師兄感受一樣~
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

黃金玩家

我膚淺!我覺得機疊機係好高深既學問。。。。。

你地都唔係第一日玩影音。。。應該好清楚知道,亦領教過機底墊材,機面責野,從而改變諧振去調聲。
大家玩最多既,當然係墊材!坊間有售既釘腳,機腳,化震板。。。自製代用既麻石,膠,木,金屬製品,象棋,錢幣,彈彈波。。。。多不勝數!甚至用到層層疊。。。。
即使器材放於木,金屬,石,地面都唔同表現。。。。

責物放機面,唔同物料,重量,位置都有影響。。。。after market,自制,各適其式。。。。

咁多变數,真係講幾年都有得講。。。。

註:小弟只係第二日玩影音,所以覺得呢門技巧好高深。。。。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ipodtouch 發表於 2013-5-10 22:31
tennishk 小朋友
點樣擺較好都要開post問人?你都擺好啦
買了新機姐,唔需要開post炫耀的 ...

Ipodtouch 小朋友,近排叔叔都遇到個難題,因近日執太多有聲出垃圾回家,導致如下~

Full 左

但叔叔重有部Top Loading CDP 無位放,絕景的我只可以......

放在十仔上!部機好平,連spare lens 同機票$1400 USD,如震壞左,叔叔當小件垃圾

叔叔都係路人甲Only~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
beerboy + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Siu 發表於 2013-5-12 11:39
我膚淺!我覺得機疊機係好高深既學問。。。。。

你地都唔係第一日玩影音。。。應該好清楚知道,亦領教過機 ...

師兄,生活迫人,有邊個想機疊機呀

其實只要有正常聲出,小弟已心滿已足了!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

terryc 發表於 2013-5-12 11:45
Ipodtouch 小朋友,近排叔叔都遇到個難題,因近日執太多有聲出垃圾回家,導致如下~

我都係要疊機呀....

仲要牛在底。

毛奈有d 100w 垃圾    點算好呀...叔叔....

No Music No Life

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

calvincjsa 發表於 2013-5-11 17:45
慘得過人地有錢!(76呢度幾時變到問下都被人小餐飽)

小朋友,又係哥哥教你點樣係炫耀啦!

你漏左我....窮人新手學人玩xxx   生活迫人.....

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +20 收起 理由
tennishk + 10
calvincjsa + 10 + 10
terryc + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

No Music No Life

銀級玩家

terryc 發表於 2013-5-12 11:26
師兄請keep 住出post 小弟看師兄的post 常有得著!

terryc 兄,小弟絕對欣賞呢種謙虚嘅態度,

呢種先至喺我地一向喺76嘅溝通嘅方式,

(吾係比d“臀部幽靈”阿支阿咗同攪破壞)

黃金玩家

terryc 發表於 2013-5-12 11:45

ching,

你明明係放左部收銀機响收銀櫃上面wor。。。。。

:P

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

化震呢下, 係好多位, 又得閒, 又有錢嘅人搞架。 我此等窮人, 換兩粒三蚊電容落部機度, 應過你用一萬蚊代震板。疊機呢下, 係冇辦法。
CDP: Lite CD22
AMP: Denon PRA 1100, POA 4400 MONO BLOCK
SP: JBL 4312A
PC, SC, IC 丐幫雞線
CAS: i5 ASUS STX

一生追求冷硬標

黃金玩家

terryc 發表於 2013-5-12 11:53
師兄,生活迫人,有邊個想機疊機呀

其實只要有正常聲出,小弟已心滿已足了! ...

唔使机疊机梗係好。。。。

既然要疊,咁試下點疊唔衰聲都好正常吖。。。。