設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

Super HiVi Cast 國內版入手

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
正版咁貴, 尋日上左去見到有國內版, RMB68, 諗左好耐(之前未買過), 一試無妨既心態入手左......

尋晚用PS3黎試, 係真BD, 暫時見唔到有問題, PS3個頭都無特別嘈

由於呢隻, 原裝都只有25G到, 所以我諗國內版應無CUT野

其他碟全部寫住25G, 咁就好大可能CUT左D 聲效BIT RATE, 因為正常BD都用50G......

有無C HING試過買其他碟呢?? 據聞無左高清音效......尋日仲見到 A BUG's LIFE中字版, 真係好吸引

我唔係鼓吹大家買國內版, 只係隻HIVI CAST正版實左太貴了, 俾大家知道平版效果係點

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

BD-R 25G Copy

星級玩家

師兄... 我想問邊度價有呢?

想去望下... XD

謝~~

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我上 taobao 見rmb25定 35銀

我其實好想買 t-2

佢話可以係其他機上播
唔知ching 有無試過
tks

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄... 我想問邊度價有呢?

想去望下... XD

謝~~
ubco 發表於 2009-7-12 12:49

老街地鐵一出有個好多GAME賣既商場, 個商場係連住地鐵站, 跟住右轉直行就見到, 間舖好大, 真係咩碟都有, BD都有百幾隻......不過個度空氣唔好又熱, 人多時, 好難頂, 睇左一陣就走LU

黃金玩家

我上 taobao 見rmb25定 35銀

我其實好想買 t-2

佢話可以係其他機上播
唔知ching 有無試過
tks
mtvbb 發表於 2009-7-12 15:28

35元既我自己都買過, 不過賴左野, 係DVD黎, 如果係真BD, 唔會咁平.....

不過都唔好成日睇呢D國內版, 有機會傷機....

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你講果間 老街a 出口, 我都成日去買ga
佢有好多 dna 既 dvd ga以前, 同好多 日劇, 用boxset copy 加埋中字....

唔係鼓吹d版, 不過佢地真係捉到人家想要d 物

而你講個間既 br 寫明係 ps3 / sony 機 only

而我講果d我都唔夠pop 試, 不過友網有人話唔係 dvd 係 br了

白鑽玩家

請問大陸版有瀘鏡嗎?

黃金玩家

請問大陸版有瀘鏡嗎?
老五 發表於 2009-7-12 17:58

無, 不過我有dve blu-ray版, 都有呢塊鏡(dve blu-ray都係百幾only, 加埋都平過買一隻hivi cast 正版)
上網search有user report dve個塊同hivi cast dvd版個塊一樣, 而hivi cast dvd版同blu-ray又係一樣, 咁即係ok用得啦, 我用dve tune完再用hivi cast tune color都係差不多, 係黑位唔同

仲有我點tune都tune唔好個contrast, (中間個107% white 整唔走........)

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

無, 不過我有dve blu-ray版, 都有呢塊鏡(dve blu-ray都係百幾only, 加埋都平過買一隻hivi cast 正版)
上網search有user report dve個塊同hivi cast dvd版個塊一樣, 而hivi cast dvd版同blu-ray又係一樣, 咁即係ok ...
JackynJenny 發表於 2009-7-13 09:28

加大contrast, 不過隻碟好癈
Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya