設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: guppyguppyguppy

[入耳式] SHURE SE846 [開箱了]

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

hiyori 發表於 2013-9-9 10:26
等緊muffy大師兄報告呀

據我所知hiyori兄你都幾喜歡呢對係咪呢?~

容許我小小時間...而加物色緊條線俾佢
原裝今次好過535果D好多, 但對於我黎講都係唔收貨...

星級玩家

PCMM1 發表於 2013-9-9 11:56
期待MUFFY兄的大作 - 開箱加評測文章

PCMM1兄你又玩我....@@"
呢排忙D, 等多牌希望有時間寫啦...

星級玩家

frenki 發表於 2013-9-9 12:00
又整條siltech線啦

今次siltech應該未必夾846, 強項重複左 (其實係無錢....搵藉口...)
今次物色銀/金銀系列既機會大D
佢既bass對我黎講已經好好~

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

muffy 發表於 2013-9-9 14:41
PCMM1兄你又玩我....@@"
呢排忙D, 等多牌希望有時間寫啦...

每次muffy兄有新玩具
開箱連評測都是一大篇文章
內容既詳細
表達方式又幽默
實是難得
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

星級玩家

PCMM1 發表於 2013-9-9 15:23
每次muffy兄有新玩具
開箱連評測都是一大篇文章
內容既詳細

多謝支持先!!!

師兄你既文筆先好, 我呢D自愧不如啦...
寫埋曬D垃圾....有人肯望一下都偷笑...

科林玩家

muffy 發表於 2013-9-9 16:17
多謝支持先!!!

師兄你既文筆先好, 我呢D自愧不如啦...

期待報告
Muffy兄嘅心得一直都係我嘅明燈

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

guppyguppyguppy 發表於 2013-9-9 09:07
IE800人聲比效真實, 沒有磨走喉底音, 所以係有點點沙沙地跟尾
講人聲毒IE800唔算係, 但又唔算差, 聽耐D就 ...

其實喜歡IE800的HiFi味,一般入耳機是形做不到的。
今日試了對耳棉換上IE800,中、高音多咗,低音減了点。
相對人聲甜了点。

銀級玩家

c.m. 發表於 2013-9-9 21:52
其實喜歡IE800的HiFi味,一般入耳機是形做不到的。
今日試了對耳棉換上IE800,中、高音多咗,低音減了点。
...

與其說ie800 HIFI味,我說是高傳真,ie800的音樂味是入耳少數的好。
CK100pro的聲音(包括人聲)動人,ie800的聲音就是感人。人說ie800的人聲不好,但我覺得它比CK100pro的人聲更好。

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

Hoyan 發表於 2013-9-9 22:27
與其說ie800 HIFI味,我說是高傳真,ie800的音樂味是入耳少數的好。
CK100pro的聲音(包括人聲)動人,ie ...

Hoyan兄講得很貼切
小弟在HIFI Show聽過CK100Pro
也深深被這只耳塞感動
不只人聲
甚至樂器聲也令人聽得異常軟鬆投入

雖然試聽時只有短短的2-3首歌
至今還在回味中
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

銀級玩家

CK100pro可貴之處,就是直推已非常動人,包括iPhone, 而加amp後又會有質素和氣質的改變,所以至今仍是我的至愛。