設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: WaiHong

[AV擴音機] 劍機av.751r

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2013-5-20 20:40
ching 咁黑仔

都幾黑嫁
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

stjo 發表於 2013-5-20 20:27
今日舖頭覆我代理都冇貨可換,要等下星期。當我準備包好部機攞出去舖頭,再開機確定一下,點知部機又開得 ...

唔好制呀;有得換當然換部新啦;遲早又再壞呀
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

stjo 發表於 2013-5-20 20:56
我知,但如果去到部機正正常常代理未必肯換,試多幾日整壞佢先攞去。

按照Louis兄篇文章,好似系overheat喔。Ching有無覺得前幾日部機特別熱?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

fatkie 發表於 2013-5-20 19:39
師兄有咩想講呢?

如果係華仁嘅上星期二佢職員喺晏周五點幾曾同我我報過有拉屎一部仲喺倉,要嘅就留貴姓之後幫我 hold 機,但因為早前喺嗰度試 CA 751R 有小小不愉快經歷,所以最後都無落 Order!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Stanley5387 發表於 2013-5-20 22:00
如果係華仁嘅上星期二佢職員喺晏周五點幾曾同我我報過有拉屎一部仲喺倉,要嘅就留貴姓之後幫我 hold 機, ...

我諗佢係市面有現貨既少有舖頭之一。
我嚮其他舖頭訂左,不過估計要月尾至有貨。

黃金玩家

chuwing 發表於 2013-5-20 21:42
唔好制呀;有得換當然換部新啦;遲早又再壞呀

但係如果拎到上去試又真係冇事 又真係好難換俾你架喎

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Stanley5387 發表於 2013-5-20 22:00
如果係華仁嘅上星期二佢職員喺晏周五點幾曾同我我報過有拉屎一部仲喺倉,要嘅就留貴姓之後幫我 hold 機, ...

華仁會我同佢好耐之前有非常不愉快經驗,永遠都blacklist呢間嘢。
SONY 55X9000

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

louis001 發表於 2013-5-20 22:30

我就係咁想,試多幾日整死佢先去換,橫掂下星期先有貨。
SONY 55X9000

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-5-20 22:30

如果問題系唔穩定同唔定時,可唔可以理論下呢?大家都系消費著,代理都系同廠家換應該唔使佢比錢。我公司做代理其他電子設備都可以喔。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-5-19 01:41
應該無中文。X2 有咩問題 可以講出黎 呢區都幾多巴打用呢部機
應該都可以幫到你 但以下設定好重要 記得 SE ...

Louis 師兄: 早前小弟曾到代理處試 CA 751R,當時現場佢部機你所指嘅setting 全部係 "off",跟住佢就放隻 David Forster & Friends 嘅 bluray,放其中兩段我聽歌感受演唱會氣氛,之後位 Sale 就再放隻新版 Hulk 俾我試。 兩隻碟睇完後,我對部 amp 嘅表現都幾滿意,只係嫌睇戲播 HULK 喺學校俾軍隊爆嗰陣,現場 subwoofer 嘅低音未夠震撼,於是我就問個 Sale 用緊咩嘢 subwoofer 同 Signal 線,佢即場口窒窒話唔關個十吋低音事,只係駁咗條又快又爽嘅 Nordost Subwoofer Cable 上去所致。 之後佢"詐詐第"話諗我應該鍾意聽揼心口類型嘅低音,於是轉頭就換咗條 AQ Sub 3 俾我玩,又喺我攪鬼要求下,我叫佢跟師兄嘅 setting 再開 Hulk 頭先嗰段俾我睇多一次。 唔睇尤至可,撞你個鬼,同頭先之前喺聲音嘅表現真係判若兩人,演員嘅對話 "出" 咗好多之餘,電影音效嘅氣氛都改善埋,再加上重低音嘅表現有力量夾爽朗清晰,總結一個字 ~ "正"!   (PS: 連嗰位 Sale 哥哥都有開口話效果唔錯!) 不過輪到翻聽  David Forster & Friends  bluray 兩首歌嗰陣,歌手嘅歌聲就變得唔太自然同有添加味精感覺,演唱會周遭嘅音效仲顯得有啲誇張,所以當第二首歌聽咗一陣,個 Sale 都無問我就自把自為咁將返之前嘅 setting  "off" 哂佢,隨即優美嘅歌聲同音樂又再喺呢個試音室漸漸響起 ......

就此,我想問Louis 師兄,家陣係咪無論聽歌同睇戲,你都長 "Activate" 你個 recommended setting 呢?