設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[手機及平板] 歐樂風n9589開箱(不喜勿入pls)

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

之前個post話想買母親節禮物比佢老人家
但小弟不才比較窮困所以為有揀d價錢上
能力範圍下ok得黎部野又唔太差既,上網
搵左好耐終於發現哩部野資料齊有片有討論區
有rom有師兄們用(有同路人真係好重要)
原本香港好多鋪都有買哩隻野,但係.....價錢係倍增
所以最終決定淘寶買等左1日到貨{:9_430:}

終於等到哩盒野

終於等到哩盒野

一收到急不及待開箱{:9_427:}

盒中盒中盒

盒中盒中盒

好緊張囉{:9_425:}

哩堆住另外廠商附送的

哩堆住另外廠商附送的

廠商贈送的大禮包:

1 usb2.0讀卡器(即可當挂件,也是tf卡讀卡器)

2 電容屏手寫筆(可在屏上直接原筆跡手寫)

3 帶IC芯片的萬能座充充電器(可直接充電池)

4 魚骨繞線器(繞耳機線專用)

5 擦鏡布(屏幕髒了可以擦)

原裝配備

原裝配備

全盒所有野

全盒所有野

影完晒相到試機,因為部野有成5.7吋所以我特別
用iphone5埋去作比較

疊埋一齊

疊埋一齊

排排坐

排排坐

其實原本睇中佢最新出果型號(貪新鮮)n9599
但最後親身試過發現只係多左支普通手寫筆(唔係真係佢所寫既s-pen)
一來作用不大,二來config一樣,三來太新(4月先岩岩出)無人用緊(至少我網上搵唔到),
四來我試果時個畫面比人用支筆寫到花晒,心理上覺得最終都會同樣命運,
所以最後揀番哩個型號
以下係佢既config:

外觀樣式: PDA弧面觸摸
尺寸: 160x82.5x9.7mm
產品重量: 218克
硬件平台: MediaTek MT6589-1.5 GHZ 四核
Internal(內存): RAM:1G+ROM:8G
系統: Android 4.2.1 OS (A new flavor of Jelly Bean)
手機制式: WCDMA/GSM
支持頻段: WCDMA 2100/850 (HSDPA) 與GSM 850/900/1800/1900
SIM卡: 雙卡雙待
導航: 內置GPS芯片(GPS+AGPS)
顯示屏: 5.72英寸 HD IPS屏 1600萬色
主屏分辨率: 1280x720像素
攝像頭: 1200萬自動對焦+前400萬攝像頭帶閃光燈
視頻拍攝: 有聲視頻拍攝
無線傳輸: 3G、WIFI 802.11b/g/n、藍牙2.0、EDGE、HSDPA、HSUPA
Modem功能: 移動AP--無線AP(WLAN熱點)
HSUPA(高速上行): 支持,可達5.76 Mbps;
HSDPA(高速下行): 支持,可達7.2 Mbps;
光線感應器: 支持
接近感應器: 支持
重力感應器: 支持
FM功能: 支持
Java擴展: 支持
音樂/視頻 錄播: 支持
WAP瀏覽器: 支持
手寫輸入: 支持
多國語言 支持
擴展卡: TF卡(最大支持32GB)
電池參數: 標準電池容量:>3600mAh
手機通話時間: 120-150 (單位:分鐘)
手機待機時間: 120-180 (單位:小時)
電話本容量: 1000組
短消息/彩信: 支持
耳機接口: 3.5MM標準接口
充電接口: mini usb 5pin接口
顏色: 象牙白、寶石藍、灰褐色
可選: 原裝纖薄皮套
[YoutubeHD]pApwPkbAlQA[/YoutubeHD]
哩個就係我試完好想買既原因之一【快】哈哈哈哈{:9_407:}
[YoutubeHD]rRt2uFCXbKE[/YoutubeHD]
之後再試埋mytv{:9_416:}
之後我再試左一日大致上都正常ok快
我裝左好多本人app落去試都正常無問題連facebook home都裝到
聽歌睇片打機都應付自如
一邊差住電一邊傾電話會feel到機背熱
不過機背個蓋真係好鬼實,實到我每次開都好驚爛
好啦,講到最後可能師兄會話妳好似講黎講去都無講佢幾錢
heeheeeheee
¥1250人仔

追加安免免評測截圖 :

近攝 :

試後感: 其實我咁憎Android機我都覺得部野OK,不過話說我用我張
             【3香港4G SIM】試左一日正正常常,誰不知一換我母張
             【中國移動香港3G SIM】就打唔到電話上唔到網,後來打去
             【中國移動香港】一問先知,佢地個台D咭同內地機OR雙咭
              機會撞所以要人手主動開漫遊同先用到
              小姐話向香港一定唔會收漫遊收費,但如果都係驚可STOP左
              個漫遊就唔洗怕。。。。。。。。喎

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +40 收起 理由
horace_tsang + 10 + 10
keroic + 30 + 30 精彩報告

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係宝宝買電子信唔信訝

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

depeche_lam 發表於 2013-5-5 10:54
係宝宝買電子信唔信訝

我向果間(廠)公司既為一淘寶授權店購買,之前我都有諗哩個問題,不過其實香港既貨咪又係果d貨(分分鐘佢地都係淘寶買都唔奇)
倒不如我自己一手好過啦!!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

支持開箱,有孝心,$?

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
唔錯呀 !!!

星級玩家

bl089 發表於 2013-5-5 11:48
支持開箱,有孝心,$?

THX

價錢合理!!
keroic 該用戶已被刪除

銀級玩家

夢遺大師

多謝分享

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄你啲post淨係係你先可以睇

星級玩家

depeche_lam 發表於 2013-5-6 17:19
師兄你啲post淨係係你先可以睇

SORRY可以之前唔覺以HI到而家得番啦