設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ice_man

[藍光播放機] Cambridge Audio AZUR 752BD 用後報告

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

avbadboy 發表於 2013-5-2 15:32
"因為手頭上有105,所以冇得AB比較"

Don't understand! Typo again?

師兄唔好意思, 手快快又打錯字...{:9_418:}

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

No problem! Your new bdp sounds great! Is the price more or less the same as 105?
Denon 6500h
JR capri s2 & s125;
cdp: Esosteric K05x;
spk:MK M7x3; M4Tx2; PMC 23
sub: Velodyn SPL 1000 ultra
bluray: Sony 700

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

avbadboy 發表於 2013-5-2 15:45
No problem! Your new bdp sounds great! Is the price more or less the same as 105?

估計大約相差1K左右...

黃金玩家

ice_man 發表於 2013-5-2 14:15
唔好意思之前打錯字。因為手頭上冇105,所以冇得AB比較,不過日後都唔會排除入手105嘅... ...

師兄可以慳返 我之前聽過 751 vs 95 兩部都加左鉑金屎係機入面
結果.........................  如果唔係我個朋友讓佢佢部93俾我
我諗我都入左751 bdp 佢把聲真係 甜到好鬼得人鐘意 唔係我都唔會轉會入751r amp
你剩係睇隔離台個個咖哩33 師兄 最後都賣左部 751 買部 752 返黎再賣左部752 再入返751 你就知
佢係cp 值幾高   (主要原因個網頁有講 不作討論)

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-5-2 16:39
師兄可以慳返 我之前聽過 751 vs 95 兩部都加左鉑金屎係機入面
結果......................... ...

751BD依家全新貨都唔使7K,其實都好抵玩,聲效方面同752DB又差不多,只係影像方面有分別...

黃金玩家

ice_man 發表於 2013-5-2 17:07
751BD依家全新貨都唔使7K,其實都好抵玩,聲效方面同752DB又差不多,只係影像方面有分別...  ...

係 係網上睇到的討論都話 751 vs 752 畫 752勝
聲 不相伯仲 最主要係 751 可以解決靜音師太既問題
師兄部752 一定冇入錯貨 第日完左保養試下加返粒鉑金灰屎 你會發覺.................個av世界又唔同左  

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-5-2 17:25
係 係網上睇到的討論都話 751 vs 752 畫 752勝
聲 不相伯仲 最主要係 751 可以解決靜音師太既問題 {:6_13 ...

751BD除左解決靜音師太之外仲全區添,因為我只睇老正,所以入752...

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我之前都用93後尾升級試左95同751;最後751入宮俾我寵幸到衣家
呢期加左小小補品.....sigmas 俾佢補完身後….. 我又晚晚點佢燈(套naim又聽少左)
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Post 錯!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ching 就爽啦