設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: poetrypoon

[AV擴音機] Wyred4Sound MINI MC 7 CH 後級開箱 (評測在 P4)

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

poetrypoon 發表於 2013-5-10 19:33
呢隻丫 .. 記得 audio 轉第2或3 先係 5.1 .. 同埋要開大音量先有氣勢架 ...

請問呢隻碟叫咩名?

邊度買?

THANKS!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ronan 發表於 2013-5-17 00:21
請問呢隻碟叫咩名?

邊度買?

隻碟叫《久石讓in武道館~與宮崎駿動畫一同走過的25年~》

http://www.yesasia.com/global/%E ... 0-0-zh_TW/info.html

我朋友的, 所以不知那會有. 我想網上買吧.

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ching個post好毒

其實加咗後級推你套kef 係咪真係兩個世界?其實係咪6006唔太夠力?

我都用緊sr6005 正想加後級,speaker 都係kef

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

pinkspider 發表於 2013-5-17 08:12
ching個post好毒

其實加咗後級推你套kef 係咪真係兩個世界?其實係咪6006唔太夠力?

其實小弟的感覺真的是兩個世界. SR6006 推出來是不錯, 但聽小好多細節. 同樂器像真度是欠一 D 的.

小弟所有 2 CH 朋友都說小弟的 KEF 喇叭難推, 加了後級才把它的能力發揮出來. 連人聲都像真了

但小弟太座是聽不到大分別的, 只聽到好聽了 ...

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

poetrypoon 發表於 2013-5-17 14:18
其實小弟的感覺真的是兩個世界. SR6006 推出來是不錯, 但聽小好多細節. 同樂器像真度是欠一 D 的.

小弟 ...

有機會要家訪感受吓先得

btw,快啲換部bd player,小弟由ps3轉93,又係兩個世界,由其聲音方便都差很遠了

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

pinkspider 發表於 2013-5-17 15:08
有機會要家訪感受吓先得

btw,快啲換部bd player,小弟由ps3轉93,又係兩個世界,由其聲音方 ...

小弟器材未算見得人啦 ..

家訪是有機會的. 但小弟想先到各師兄家訪參考參考啦 ...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
chhanthony + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

Ching, so far可以分享下部機有無不足之處?尼部系昊系class D amp?又想請其他ching講下D有物好同唔好。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

chengvin 發表於 2013-5-19 08:07
Ching, so far可以分享下部機有無不足之處?尼部系昊系class D amp?又想請其他ching講下D有物好同唔好。 ...

其實小弟到現在對這後級都相當滿意. 冇乜投訴.

呢部係 Class D 來的. 根據網上資料佢應該都係用 ICEPower. 而每條 ch 獨立供電.

其實都有 D 熱. 唔係完全唔熱的.

小弟喜歡他因為
- 價錢唔算好貴 (對比其他, 但都唔平)
- 用地方少 (方便放)
- 唔粗聲 (好重要, 小弟對音質有點要求)
- 有 XLR 輸入 (將來用, 試過音質真係會再好一點的)
- 力量不錯 (好重要, 加後級都是為了這個)
- 調聲它都做得不錯

除了有 D 熱之外, 小弟都想不到有什麼不滿.

在買它之前小弟上了香港代理一次聽過他們的 Stereo Amp 的. 因為他們說 module 是差不多的. 聽了後就冒險買這個 7 CH 回來. 回來後都沒有失望 ...

大家最好上香港代理聽一下他們的 Stereo Amp, 不然只有小弟一面之詞小弟就很容易變打手了.

小弟其實好想聽一下其他師兄的後級表現 ...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
chhanthony + 10 + 10

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

poetrypoon 發表於 2013-5-17 23:28
小弟器材未算見得人啦 ..

家訪是有機會的. 但小弟想先到各師兄家訪參考參考啦 ... ...

你套嘢已經好堅下了
Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya