設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mo2

[請教] 可否提供Belkin PF30的最佳替身?

星級玩家

師兄們呀!我也想陶隻呀!不知道PF60或206-2好
請幫忙THX。

星級玩家

不妨睇下pf30同pf60既結構,如果30系好,60就好過不得了!
Samsung & Jvc & Grandview
Oppo & Onkyo
Threshold & Lexicon
Avalon & Polkaudio & Earthquake

高級玩家

plnl88 發表於 2013-4-30 17:29
隻 206-2 用的方法係類似 再生正絃波,效果唔可以直接同用 EI choke 的 Cleanline2 比。
206-2 應該好似  ...

我係有限公司中既有限公司,唔係好睇得明添 ~   係咪即係...

206-2 主要將... 如減弱了頻率的流電,可處理重生為正常頻率的電流
而 Cleanline 2 主要將電流內的雜訊濾掉乾淨,因此應該是搭檔用,如:

Wall --> 206-2 (先將電源再生處理) --> 再交給 Cleanline 2 濾出乾淨的電流 --> 供影音設備享用

不知是否應這樣理解 ?

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

mini88 發表於 2013-4-30 18:12
師兄們呀!我也想陶隻呀!不知道PF60或206-2好
請幫忙THX。

PF30/40/50/60 都係 shunt cap filter 類型,
而 206-2 類似再生,各有所長。
好難話邊隻好的。
淘寶的 220V PF60 是美插,
師兄岩用嗎?
其實師兄想買隻電處比乜用呢?

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

john.cwk 發表於 2013-4-30 18:30
我係有限公司中既有限公司,唔係好睇得明添 ~   係咪即係...

206-2 主要將... 如減弱了頻率的 ...

有八十分喎!
206-2 不是將減弱流電重整。
而是將被 distort 左的 sine wave 重新整理好,
變回 正常 的 sine wave。並有減低 noise 從 E 極 進出插座的能力。
嚴格黎講 佢唔係一隻 濾波電處。

評分

參與人數 1威望 +6 收起 理由
john.cwk + 6 唔該晒晶 Sir ! ^^

查看全部評分

高級玩家

plnl88 發表於 2013-4-30 18:41
有八十分喎!
而是將被 distort 左的 sine wave 重新整理好,

有八十分 !

真係唔該晒晶 Sir   會再好好理解研究    

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-4-30 18:41
有八十分喎!

晶爺,206-2再出clearline, 206-2輸出夠力拖幾部机?

206-2for amp夠力嗎?

高級玩家

Siu 發表於 2013-4-30 19:22
晶爺,206-2再出clearline, 206-2輸出夠力拖幾部机?

因為晶 Sir 知我剩係 for AV,所以 206-2 --> Cleanline 對我既情況應該 OK 的

1萬

黃金玩家

john.cwk 發表於 2013-4-30 19:30
因為晶 Sir 知我剩係 for AV,所以 206-2 --> Cleanline 對我既情況應該 OK 的   ...

你唔係有隻pf30咩?

1萬

黃金玩家

Siu 發表於 2013-4-30 19:22

隻206-2標明有15a的,
好力過隻C2.