設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[私人收藏] 記唔記得第一隻買既CD......

進階玩家

我就係呢隻,買既時候仲未擁有CD盤,因為係ALAN fan,所以見到就即時買左先~
仲記得當年係係中環域多利皇后街書局買的~

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
lamwaikit007 + 10

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

中環果兩間三聯書店搬咗..... ,攪到以後唔使再去此處 打躉
去荷理活廣場果間無乜睇頭.......

我記得第一次買既CD......在中環石階級鐵皮餔頭[上一街頭是威靈頓街],蓮香附近
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

鉑金玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

很久很久,唔記得。

進階玩家

應該係真開心精選

進階玩家

Cheong448 發表於 2013-4-28 23:30
中環果兩間三聯書店搬咗..... ,攪到以後唔使再去此處 打躉
去荷理活廣場果間無乜睇頭... ...

係啊,是三聯 ching既係咩碟..?

銀級玩家

五彩傳說

76 榮譽VIP勲章

我就記得我第一隻買嘅係皇后大道東

星級玩家

Beyond <<SOUND>>

黑鑽玩家

76 精選榮譽會員勲章

I purchased these 2 CDs together....before I had my first CD player.

許冠傑 - 情歌篇 (Japan Sanyo CD pressing)

許冠傑 - 鉅片名曲選 (Japan Denon CD pressing)

我收藏的經典粵語流行曲CD (now over 1,500,000 views - as of April 9, 2014)

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

nasa 發表於 2013-4-28 23:55
係啊,是三聯 ching既係咩碟..?

我無喺三聯買既CD{:9_422:} ....不過喺三聯買既是VCD影碟 有四十隻,其中是動漫橙路一套

我唔記得邊隻 .........好似喺鄧麗君一套四片 搵唔番,可能抉搬家時溝亂放置家姐紙盒箱
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我既第一隻自己買既CD係Jacky Cheung呢隻"偷閒加油站" ~超低買有好多首歌都好聽㗎...!! 而且重係我讀書時期果時重死儲錢用咗$19xx買咗我人生最捨得買既褲~Marlboro Classic 工人褲扮佢添...唸起都好好笑!!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS