設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 鐵甲奇俠3 Ironman 3..... J J 小評 (含內容)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我覺得好睇過第二集,尤其事第二集個結尾打大佬草草收場更甚為不滿。今次重點唔係放係ironman度,反而著重 tony stark 方面,用佢既聰明才智幾次都化險為夷 (其實可以死ed好多次~~~XDDDD),文戲亦較以往多,偏好上兩集打到o彭o彭聲既朋友可能會較失望,我想講ironman著住套盔甲就人人都做到,但tony stark 就只此一家非羅拔唐尼莫屬。

總結:我自己就覺得唔錯勒,要睇CG特技基本上都唔會有乜新鮮感,今次將套盔甲更加人性化同弱化左,有蝦碌令到危機感加重增加緊張感,滿大人原來係奸角虛構出黎混淆其他人視聽呢下都幾正,我無睇過任何漫畫版,唔知滿大人本身設定係點,不過整體編排我覺得不錯,以一套兩個鐘多小小既電影,仲要去到該系列既第三集,拍到咁既質數真係算有交代,編劇度故果個真係功不可抹!

3D效果唔突出,如果有幸兼好彩買到2D版本,不妨慳翻2, 3拾蚊,不過相信2D場次都幾難遷就到,附加片段睇開marvel電影既朋友應該都預左留低,雖然好多朋友話該片段可有可無,但抽空睇得戲既朋友都唔爭果10, 8分鐘啦!

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +50 收起 理由
jayjay + 30 + 50 精彩報告
jeremymak + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

今朝睇完
同意CHING講整體編排不錯,緊張時俾個gag你,都幾盞鬼
3D效果直頭冇咁滯
附加片段唔睇冇損失,無謂坐係度等成10分鐘但只睇一分鐘兩條友講嘢

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

尋日睇左....唔知係咪期望太大....無預期中咁好睇...
唔知係咪換左導演關係.....個人感覺第 1/2 集仲好睇 d
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

不過笑位就唔錯

黃金玩家

學無前后,逹者為先.. 以前我成日 ...

76 榮譽VIP勲章

看了!好好看
SAMSUNG  60 QLED 4K
Oppo 203 BOA UE
SINE 30A
Yamaha 1070
PARASOUND A23
CDP:CREEK
前置:Chario巢皮瓜
中置:ELAC
後置:Mordaunt
後置三向:Mission
全景:ELAC4A
超低音:CERWIN-VEGA 12"

專業玩家

我就唔多中意今集戴隻手套就好似生化機械咁"生"套甲出黎 較buy1,2集較"合理" ...

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都覺得今集好睇過第二集!弱化了的裝甲顯得tony stark怕死、更需要智取,而不是一味靠高科技就可炸到尾~

而片中提及的「心魔」這topic也好好反影了要自己克服同面對才是唯一解決方法!
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

專業玩家

terryc 發表於 2013-4-30 06:49
我都覺得今集好睇過第二集!弱化了的裝甲顯得tony stark怕死、更需要智取,而不是一味靠高科技就可炸到尾~
...

可能 GI Joe 同 Iron Man 第二集真係好差,對 Iron Man 第三集都無太大期望。但估唔到比預期好!

不但特技、打戲 OK, 連文戲同內心鬥爭都好有吸引力,沒有悶塲。

1. 唯獨2個女角太丑!!范冰冰又唔係國際版出現

2. 如果可以交代不同 Iron Man 裝甲形號就更Perfect!
訊源: Marantz KI Pearl Lite/Oppo95 (mod)
膽前後: 和田茂氏線路DIY + SM 34.2(摩)
喇叭: Focal 826W
線:Acrolink,Analysis+,Chord,Delta,PAD,QED,Supra

鑽石玩家

keke323 發表於 2013-4-28 19:31
不過笑位就唔錯

最印象深刻係救飛機乘客個IRON MAN原來係遙控嘅!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

明天去看