設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[音響配件] 一個cheap架的故事 (再加咗相)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

新年前本來諗住整個亞加力架,點知人地已經放假。等到佢地開工,點知又話亞加力板冇貨。等咗一輪,又問咗一輪,結果都係唔知幾時再有。諗住換同款木架啦,點知先發覺個尺寸唔啱我屋企。

最終為有搵個簡簡單單又平嘅算數。收貨啦,雖然平,但係d木同條柱都幾實正。但係d顏色同相好唔同,白好多,又整高咗,幾驚老闆唔收貨。好在無驚無險又過終點。

d架生終於有個事事正正嘅架,對喇叭終於都放到落地。點知上完架駁好晒一開聲嚇咗一跳!點解D聲咁差嘅,又尖又響,好似週圍走撞到亂晒龍咁。

諗住今次賴野啦,但係都冇辦法,都買咗啦,為有砌返好d膠地墊俾呀仔玩先,再諗辦法啦。點知整好d膠地墊再聽,冇事喎!冇再撞來撞去啦。 初步覺得整體d聲實在咗,bass都出多咗d。

不過唔知點解左右就唔係好平衡,左邊喇叭大聲咗好多,宜家都唔知點算。

2013-04-26 19.21.36.png
2013-04-26 20.03.41.png
2013-04-26 20.04.04.png
2013-04-26 20.04.28.png
2013-04-26 20.04.52.png

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +19 收起 理由
chuwing + 10 + 9
leo25 + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

個架左邊大聲好多?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kenneth_obee 發表於 2013-4-26 19:02
個架左邊大聲好多?

sorry, 揸錯制,未寫完

銀級玩家

恭喜師兄有架用!但千言萬語不及一幅相!

Mirco Seiki RX1500+SAEC308N+Dynavector DV20XL
Luxman E-200
Krell MD-10 +SPB64X
Classe Audio DR-6L
Krell KSA-200S
Thiel CS7

鉑金玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

比 d 相睇下好喎.........恭喜先

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

見到相了,都幾多玩具喎

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kenneth_obee 發表於 2013-4-26 19:31
見到相了,都幾多玩具喎

冇辦法啦,兩個小朋友

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄換架, 左邊大聲D會唔會因為電視靠右左? (估咋)........... 有冇試過擺正部電視有冇改善 ?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

会唔会右邊啦叭條jumper鬆脱?我之前試過攪左好耐先發覺有條啦叭條jumper鬆脱,攪到大细聲

黃金玩家

呢個係咪拍賣網訂造既?