設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: david1503

[已售] (SOLD) Mordaunt-Short Alumni 5.1連STAND(行貨/有單/有盒/有保養)

關閉 [複製鏈接]

新仔玩家

david1503 發表於 2013-5-17 17:34
剛發現師兄您今天才註冊,希望您並不是那位用短訊跟我溝通過,要我壓價而不成功的師兄。另,你的發言和註 ...

你Like la 我又無做咩犯法野 純粹討論怕什麼?

進階玩家

Jackyt76,您咁樣講野就唔岩啦,樓主好好人的,之前我只不過係對佢部機有興趣,但都未拍版,師兄就已經教識我好多野,樓主師兄講得岩既,一個願打一個願捱,我一直都有留意david既post,所有出入都寫得好清楚,網上討論雖然有言論自由,但唔好太不負責任,你可以話師兄放既野平定貴,但部野有鑊氣,依樣就唔可以亂講啦!
David師兄放心,我絕對撐您,如有需要我可以做証,証明師兄人品同成個買入過程

高級玩家

我都有留意David師兄的POST,現在二手市場真的很方便,可將不適用的物品以二手方式出售,我自己都經常購入不合心水的產品,很快就二手放出。

其實不論買賣雙方都需要做下"功課",賣方例明購買時間,物品情況,而買方可以先看一下賣方的資料,例如之前佢的POST或者註冊日期,再聯絡賣家詢問有關物品的詳細資料,自己應先看一下"市價"再確定價錢是否合理。不應以個人意見中傷他人,這對賣家很不公。

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
jackyt76 + 1 絕對認同 都唔只我既 有唔少師兄都對二手區.

查看全部評分

進階玩家

kwanshing 發表於 2013-5-17 19:46
其實不論買賣雙方都需要做下"功課",賣方例明購買時間,物品情況,而買方可以先看一下賣方的資料,例如之前 ...

師兄講得好
買賣既野您情我願,如果唔係真心有意買就唔好話人地平貴,同唔好推測人地件貨係壞既,因為無論邊樣,就算好平同無壞,jackyt76您都根本唔會買,咁比咩意見呢?
您好似有心留言,跟住挑起罵戰咁,對您有咩好處? 有時間睇多D其他師兄post,可以學到好多野既

新仔玩家

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

進階玩家

jackyt76 發表於 2013-5-17 23:37
你都幾攪笑 由頭到尾都無人話過佢D野係壞 你係幻想力勁?
定同佢一樣 腦內完成 然後自行創作出 ...

師兄,唔好意思,小弟不才,請問有鑊氣係暗示緊D咩?有鑊氣唔通係讚緊david師兄件貨又靚又平?
如果係既話,我真係要向您道歉了,我代埋david師兄向您陪罪,誤會哂您一番好意,我中文理解能力太差了,真係唔夠您好,唔夠您厚面皮格硬解釋,小弟甘拜下風 不過請師兄記住要人尊重您,請自己先尊重人,面係人地比,架係自己丟!
點都好啦,又比我見識多在野,道歉又道在啦,落台階又比在您,唔阻您啦,我唔會再覆既啦,因為依個係一個賣野post,我唔想好似騎劫在david師兄個post,您仲有咩偉論想發表請自便,請呀......

高級玩家

David兄在這POST是放售物品的,大家還是不要在他的POST內爭論,以和為貴~~

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

感謝師兄們還小弟清白。師兄們路見不平,拔刀相助,小弟實感人間有情。

網上空間,真的奇人怪事輩出,面對無中生有的中傷,含冤者也只能忍氣吞聲,面對莫須有的罪名,若非得正義之士援手,小弟除了啞忍並無他法。現在得師兄們不怕勞苦,道出真相,小弟感動流涕。

JACKYT76兄為何即日註冊,刻意作出無理的中傷和指控,是一個謎。小弟猜想是壓價不成,因愛成恨所致。希望管理者能抽空監管,也望JACKYT76兄早日能以真身示人,明人不做暗事,做個堂堂正正的人。

一輪討論,有意購買者或者都心存憂慮,不敢購買。一般做法是會重開新POST,以免混淆視聽。但是,小弟認為清者自清,不想讓別人奸計得逞,迫小弟就犯以低價出售,所以以上討論會被保留。有興趣購買的師兄,小弟謹列出以下資訊作參考︰

1 購買價錢,Alumni的價錢人人皆知,5.1套裝$6500,腳架$1000,有沒有折扣,可以自己到友誠11樓去問,很易得到的資訊。
2 小弟是一手用家,並沒有炒賣器材,沒有任何鑊氣。因想升級同廠的MEZZO系統和SUNFIRE重低音,在使用一個多月後,折讓一千多元希望售出。小弟現己購入MEZZO 6座地喇叭作前置,將會購入MEZZO中置和後置。
3 器材功能沒有任何問題,小弟保證並承擔
4 此器材是行貨、有單、有保用証,保養至2014年4月。

新仔玩家

新仔玩家