設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: shingyin

[港版] 無間道終極全集優惠價 (低價入咗唔認數, yesasia 輸打贏要)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

solidsnaker 發表於 2013-4-17 00:25
我也收到取消通知!可恥!沒有倉存就不要收order!第一次幫襯,也是最后一次! ...

我幫襯左佢地差不多十年,他們大部份貨品也沒有倉存!係收到order才找supplier,所以我近年轉移去幫襯HMV JP, Amazon JP, Amazon US, Kimchidvd等。好多亦平過佢,除非呢幾間都冇先輪到Yesasia。最近小弟亦發生同類事件,我連環send email向佢地發炮,鬧爆左佢地!
學你話齋,沒有倉存就不要收order!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都試過幾次俾佢cancel order,我仲試過將成件事pass俾消費者委員會!

星級玩家

icefatgirl 發表於 2013-4-17 02:13
我都試過幾次俾佢cancel order,我仲試過將成件事pass俾消費者委員會!

PASS 左後, 消委會做到野嗎?
對件事有幫助嗎?

黃金玩家

呢間野…服務態度真係差到無人有。
寄得又慢,賣d 野又唔係平!
幫amazon jp or hmv 買都唔幫佢買

有次件貨26日都未到 打電話去問,佢話如果13日都未有就再打過去問
我心諗分明就唔記得左寄啦

黑鑽玩家

會唔會佢地用呢招做廣告居多?

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

Yesasia 唔係每件貨品都有現貨的, 其實睇佢 [存貨狀況] 都可大約估到,
如果寫1-2日就多數係現貨, 7日或以上就通常係收到 order 先訂貨.
佢地同 amazon 既做法有d唔同, 唔會 check 住有幾多stock 就賣幾多件, 總之有單就收左先.
之前有師兄預訂左關淑怡隻[陀飛輪]限量 single 又係俾 cancel.

佢定價貴係因為佢全球免運費, 所以個價錢 markup 去轉嫁俾消費者.
因為我地本身在香港, 所以會覺得唔抵.

以我自己為例, 買日本版CD
如果買得一兩隻, 佢會平過 HMV, amazon Japan.

我一年都會幫襯幾次, 暫時都覺得服務 OK. 試過 CD 會有爛, 都會換個隻.
不過出貨, 寄貨慢確係事實.
Cancel order 當然試過, 因為我搵一d難搵既碟, 旨在搏一搏, 所以預左.

今次事件似係佢地自己 mark 錯價, 所以唔認數.
其實類似事件, DELL 都發生過幾次, 佢 mark 錯 LCD Monitor 價錢,
試過照 process 出貨, 亦試過 cancel 然後送 coupon 補數.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

P@$$W0RD 發表於 2013-4-17 02:17
PASS 左後, 消委會做到野嗎?
對件事有幫助嗎?

坦白講消委會係做唔到野,對件事幫助不大。不過太嬲!! 煩下佢地鬧爆佢地都好!最後佢地怕煩送張海報俾我去解決件事!叫做好過冇!上次訂關淑怡隻陀飛輪,都係自動cancel order 但係佢地又寫送貨時間係1-2日!真係吹脹
如果覺得自己係啱應該據理力爭!!

進階玩家

我都訂在,一樣比取消,前後兩日出了三封e-mail,但結果都無功以回,不過比我既解釋唔同上面位師兄,唔係話貨品質量有問題,而係話特價品已沽清,我提出某大香港影音討論區(姐係依到),全部人都比取消訂單,問佢到底有出貨幾多隻,不過佢地堅持話係供應商問題,我諗大家既期望同興奮都係會石沈大海,以後都唔會再幫襯,希望各位受害者都支持!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

本來睇咗第一頁想即買,點知去到最尾嗰頁變咗無得買 ~ 無瘾!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

icefatgirl 發表於 2013-4-17 16:24
坦白講消委會係做唔到野,對件事幫助不大。不過太嬲!! 煩下佢地鬧爆佢地都好!最後佢地怕煩送 ...

I ordered the same CD and they also cancelled my order after the CD released ! I complained them but they just not want to do anything. Poor service !
Just a beginner !