設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Raphael

[AV擴音機] 旺角花園大廈一樓 "盈富" 買 onkyo 876..驚嚇度達 100%

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

無錯,其實經我地協調後,的確為另當時人提供多一個佢接受既方案。
但盈富方面所謂處理就 ... 總知佢地話唔驚傳媒呢招,就等蘋果、東方、消委會招呼佢!

我聽onkyo 的經理講,呢單野,已經同樓主傾妥左,至於間黑店佢地事實上做唔到D乜野,亦唔方便出面.不過都希望樓主唔好再有D不愉快既事.
charming 發表於 2009-7-10 22:09

專業玩家

無錯,其實經我地協調後,的確為另當時人提供多一個佢接受既方案。
但盈富方面所謂處理就 ... 總知佢地話唔驚傳媒呢招,就等蘋果、東方、消委會招呼佢!

...
wil-wil 發表於 2009-7-10 22:18

因為我冇細問阿葉生佢地用什麼好的方案去幫樓主解決,wil兄 如果可以,方便透露一下嗎?
其實我由1997年玩第一部av amp 就係onkyo 939, 2001年的989 ,2007年的805 ,875 ,到現在的905 足足12年.從未用過其他品牌的av amp,,當中原因係因為onkyo服務真係好好(個人認為),由其是葉生都真係好似識左好耐既朋友,好健談, 所以之前第一次聽到樓主的煩惱,我都認為onkyo會幫到佢的.

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

其實多年前已有於旺角影音鋪買貨戒條:

1)不可信sale介紹
2)問價時要問埋有無現貨
3)心目中必定先要有已選型號+市價
4)即場開盒check機(先從外盒, 包裝封條, 機身膠紙位, 手指模印, 插頭, 塵, 對保用證及機身 S/ ...
胡彬 發表於 2009-7-6 23:41

thanks ching, 呢個真係一個好好既remind, 版主有冇考慮貼去 "AV 影音入門小知識" 呢?

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

終於睇晒37 版, 都知道成件事既來龍去脈. 睇完我都要去簽個名.

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

因為現階段其實事情未正式完結,加上品牌代理亦因為受害人是 post76 網友,再經我地出手相助後,提供左一個酌情既協調方案,所以真係不便透露。以免該奸商有持無恐,以為惡行可以推比代理解決就一乾二淨!

因為我冇細問阿葉生佢地用什麼好的方案去幫樓主解決,wil兄 如果可以,方便透露一下嗎?
其實我由1997年玩第一部av amp 就係onkyo 939, 2001年的989 ,2007年的805 ,875 ,到現在的905 足足12年.從未用過其他品牌的av  ...
charming 發表於 2009-7-11 02:46

1萬

副版管

等事情完結後,我會整理好有關資料發帖,謝謝你很好的提意!

thanks ching, 呢個真係一個好好既remind, 版主有冇考慮貼去 "AV 影音入門小知識" 呢?
mas_cat 發表於 2009-7-11 13:28

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

等事情完結後,我會整理好有關資料發帖,謝謝你很好的提意!

wil-wil 發表於 2009-7-11 15:27

Wil-wil兄,
我是新手一次過睇晒37頁, 很開心係呢到有各位幫我地d勢孤力弱的消費者取回公道!! 一定支持!!
我想問問有冇一d可信賴的影音鋪頭可以pm我, 因為我會於9月初買amp和喇叭等組合
繼續支持樓主取回公道
謝謝

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Wil-wil兄,
我是新手一次過睇晒37頁, 很開心係呢到有各位幫我地d勢孤力弱的消費者取回公道!! 一定支持!!
我想問問有冇一d可信賴的影音鋪頭可以pm我, 因為我會於9月初買amp和喇叭等組合
繼續支持樓主取回公道
謝謝 ...
victorlwf 發表於 2009-7-14 23:27

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D7
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

繼續支持樓主取回公道
謝謝 ..

而家開始冇一間值得"信賴" !
200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

進階玩家

I actually called up Denon HK as I am very concern about purchasing their products from shops in MK. I asked about their authorized dealer and were given the following 3 names (note: all in Central as I live in HK side) I-Theatre, Hi-Fi Gallery and Mirosound.

In addition, I was told by the Denon representative that Denon is in the process of updating their web site which will list out all their authorized dealers. Hope this help.