設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Raphael

[AV擴音機] 旺角花園大廈一樓 "盈富" 買 onkyo 876..驚嚇度達 100%

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟對師兄遭遇深感遺憾建議要求onkyo提出讀面證明,該機不是全新機,留待日後追討之用。

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

憑直覺, 當傳媒介入投訴個案, ONKYO作為品牌商有可能酌情處理賣大包圓滿解決事件, 當賣廣告都有Jetso.
bean 發表於 2009-7-6 22:07

都有可能. 淨係睇呢到個簽名post都幾十位師兄, 有一半人因為安記做得好而買安記都有so啦. 或者好似樓主咁講, 補d錢換部高d model就皆大歡喜.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

我以前部投影機都係盈富買,佢地d服務好差下,跟機送果個幕遲遲都唔送黎,要打電話追幾次,我從此blacklist左呢間舖。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我覺得一般用家及小市民 係無能力去分辨新貨與否
onkyo hk應負責保障消費者既信心, 正視及有責任監控店舖行銷上既不良手法
onkyo hk 呢次應該發律師信去告盈富破壞佢公司既商譽及形象
令到 onkyo 行貨支持者等眾得以安心

如果下下買機都要提心吊膽,做到好似專家/一大班人去買機, 如果咁樣去買行機都要博一博, 咁不如買水貨平d, 起碼輸得甘心

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

so unlucky!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章

小弟對 Raphael 兄嘅遭遇深表同情,千祈唔好放棄,一定要同啲奸商周旋到底。小弟覺得如果 Onkyo 肯證實嗰部係舊機,Raphael 兄應該試吓報警話佢行騙,以舊貨當新貨賣(Onkyo 無俾貨佢,要佢出示供貨行家發票証明啲貨 ...
vchai 發表於 2009-7-6 21:28

Good point!!

希望樓主唔好放棄,要打擊奸商!!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

部機咩住onkyo個名,師兄真金白銀以新機價錢買部舊嘢返嚟,onkyo都唔可以一嘢推落間鋪頭同消費者身上自己置身事外,
如果onkyo唔換機,一於小爆佢,同呢d大公司玩唔洗粗口但要煩到佢爆,
幾年前我同"依"牌打印機customer service交過手,一星期上去幾次,次次咬住佢地唔放,有一次同佢地玩咗半日,結果我用四分一價錢買咗部r2400,果個customer service manager比我寸到佢一棟都無,我焗佢埋繩角寫statement,再攞住張statement上灣仔總office搵d話事人再棟多佢地一嘢

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我部amp都係盈富買@@點算

高級玩家

唔系Onkyo 幫唔幫佢換機的問題,而是分銷商戶對他的應負責任和欺詐行為要受到譴責和付出代價!無其他辦法,只有曝光!堅決抵制!!!!!
啲線越來越粗,銀包越來越瘦

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

呢間店真係好唔掂...好似只做熟客生意,見其他人walk in都唔多理...
d sales又冇禮貌...而家仲整單咁既野...一定要力爭到底呀..
support x 10000
Timka = kaisze
Panasonic 49CX700
Yamaha RX-A1070
Pioneer BDP-430
PS4
Quad 21L + L Center
Mirage Prestige
Sunfire HRS-8