設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: cth516

[討論] 血流成...古河 + JPS in Wall + Sine 30A + Tunami GPX-R...今日大出血

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

YYSKY 發表於 2013-3-23 09:04
好嘢嚟,好靚女,唔知晶Sir有無見過佢的內在美呢,有源再生同60A好唔同,乜原理?

高幾多班呢?AV系統有 ...

Aquarius 同 SIN 60A 不同之處係除左用 EI choke 之餘,
重做埋 multi-stage 多重獨立濾波。再加上 Isotek 自己的專有技術。
所以比較優勝。用 google 去搵應該搵到佢的肉照。
Aquarius 唔係有源再生,好似 Isotek Gensis 先係。

第一隻係 Aquarius
http://post76.hk/forum.php?mod=v ... E6%96%87&page=4

齋 AV ,我又覺得唔使買佢。ISOL-8 的 cleanline2 已好好了。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

plnl88 發表於 2013-3-23 13:01
Aquarius 同 SIN 60A 不同之處係除左用 EI choke 之餘,
重做埋 multi-stage 多重獨立濾波。再加上 Isote ...

我都只玩AV only, 所以只買Sine 30A, 兩隻206瀘上瀘只會插TV only

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

cth516 發表於 2013-3-23 13:31
我都只玩AV only, 所以只買Sine 30A, 兩隻206瀘上瀘只會插TV only

實話實說。
小弟都試左 30A 同 Cleanline2 4日。
我揀左 Cleanline2。
個人唔係好中意 sine 30A d 聲。
其實你隻 206 濾斗濾可插埋 BDP,機頂盒、
師兄有無試過比較下兩者的插 AV AMP d 聲呀?

星級玩家

T&T

plnl88 發表於 2013-3-23 13:01
重做埋 multi-stage 多重獨立濾波。再加上 Isote ...

我見SINE 60A 網上所列都係用 choke 喔

唔似c兄所講一樣喔

http://www.sineworld.com/html/saf60a.html

SAF-60A Parallel Power Conditioner

Features and Specification

60Amps Hi-End parallel choke is employed
    All parts done with Cryogenic Treatment
    12 AWG Multi Strand Silver and Solid Core Copper are used in internal wiring
    Extra thick Gold plated outlet and IEC male with Cryogenic Treatment
    Damping Material filled inside the chassis to reduce resonance and unwanted vibration
    15mm Aluminium Alloy Chassis
平有平玩,貴有貴玩.
玩的開心玩的滿足先係最重要
知足常樂!!! ^++++^

1萬

黃金玩家

snoopyboy001 發表於 2013-3-25 12:44
我見SINE 60A 網上所列都係用 choke 喔

唔似c兄所講一樣喔

sine 60A 都唔錯架。
我咪講左60a都係用ei choke羅。
其實係師兄你講我知的。
不過如果加到8900,
我就會加幾舊買aquarius 了。

星級玩家

T&T

我以前都玩過ISOTEK MINISUB G II 同 SINE 30A
MINISUB G II 啲料同效果真係
結果不論背景寧靜,定位細緻整體都輸哂俾只30A
所以 ISOTEK 只不過係有錢人同大陸佬的玩意
ME NO WAY LA
平有平玩,貴有貴玩.

1萬

黃金玩家

snoopyboy001 發表於 2013-3-25 14:14
我以前都玩過ISOTEK MINISUB G II 同 SINE 30A
MINISUB G II 啲料同效果真係
結果不論背景寧靜, ...

"MINISUB G II 啲料同效果真係
結果不論背景寧靜,定位細緻整體都輸哂俾只30A"
Isotek minisub GII 雖然係用 shunt cap 同 delta circuit,照計又唔似咁不濟。
小弟都玩左隻 30A 四日,同用 EI Choke 的 ISOL8 Cleanlines2 比。
隻 30A 又真係差好遠。所以我買左 Cleanline2。
其實師兄知唔知隻 30A 係用乜類型的 filter 架?

星級玩家

T&T

plnl88 發表於 2013-3-25 18:25
Isotek minisub GII 雖 ...

唔信的可以去中僑19樓SINE代理度聽吓,
佢果度剛好有只MINISUB係度幫客放二手
試一試就知啦
平有平玩,貴有貴玩.

鉑金玩家

plnl88 發表於 2013-3-25 18:25
Isotek minisub GII 雖 ...

看過ching之前出的比拼報告,
牆身"in"單屎 對" in " " out " 雙屎
好似係一場不公平的對比喔

1萬

黃金玩家

StoneAge 發表於 2013-5-29 13:19
看過ching之前出的比拼報告,
牆身"in"單屎 對" in " " out " 雙屎
好似係一場不公平的對比喔{ ...

牆身"in"單屎 對" in " " out " 雙屎? <--- 唔明