設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

Pansonic Plasma TH-P42ST50H 集討區

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄你好呀,
小弟二十歲仔,最近想買部42ST50H俾屋企人睇下啲好野,
但係錢銀無多唔想摸咁多釘,
所以大膽請教一下師兄,
想問個原裝掛牆可唔可以180度轉向的?
如果唔得,我會去鴨記簡隻NB
眼鏡好似話SAMSUNG有隻好多機都用到,一百蚊左右,
另外呢,如果平平地藍光機用pioneer440好嗎?
線的話富士極光?
睇你個POST上左牆好似好難轉線咁,
同埋想問,見好多師兄成日講要咩拖板,8字頭果啲其實係咩黎,
我需唔需要買?
唔好意思呀師兄,新手第一次買咁貴既野,
好多野問呀
唔該師兄

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

edlsang 發表於 2013-3-28 00:15
上左架都無乜動力拆線  la. !

何況未過保養期都吾會攪啦 !

希望我唔會啦, 我叫左師父唔好上咁緊d羅c的~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

izthat 發表於 2013-3-28 00:36
Have a look, maybe good for you.
This web have very detail for plasma's preparation and calibratio ...

要 regi左先睇到呢!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

izthat 發表於 2013-3-28 00:44
我部50ST50燒左高清台印 不過好在很淺色的..... 小心D la....

其實我見佢依家有D功能講明係防起印架喎~~~~~

Post76玩樂網.

5萬

總版管

kin7610 發表於 2013-3-28 14:05
師兄你好呀,
小弟二十歲仔,最近想買部42ST50H俾屋企人睇下啲好野,
但係錢銀無多唔想摸咁多釘,

KIN兄你好呀,
你真係乖仔, 20歲仔就對屋企人咁好, 抵讚!!

我依家果個唔係原裝掛架來的, 係我係鑽石山廣場中原買機時, 叫個SALES哥哥 (佢叫發哥仔, 因為真係好好服務所以我開佢名 ) 幫我另外 ORDER一個可以拉出來同轉左同右既架, 價錢連安裝係 $700蚊的, 如果原裝果個好似係 $300蚊咁上下, 不過因為轉唔到, 所以我冇買到. 個架轉 180度就冇咁多, 幾多度我都唔記得, 不如今晚返去影比你睇睇好嗎???

眼鏡我都係買SAMSUNG的, 因為P記要3百幾, S就就只係$!^)蚊, 可能我係買貴左小小的, 不過又係果句, 買 SERVICE的~~

另外我見你講個價都好平, 如果係全新野可以去馬, 我就講左小小價先做到 $ (@xx 呢個價, 你個價仲要平我幾百, 全新真係好ok的.

藍光機440就冇話唔好, 如果要求唔高既, 已經夠用, 最緊要係440都冇咩聽過爆大鑊, OK啦. 線既話, 你問我我就唔會買國產野的, 如果可以既, 買好小小, 澳洲KORDZ PRO系, 2M都係 HIGH SPEED有LAN功能都只係 3百幾, 有哂 HDMI認證, 絕對穩陣啦!!

你岩岩先開始玩TV, 咁快就想換線......唔好玩, 用原裝線玩一排先, 其實佢條原裝都唔差架勒, 我想換線係因為我玩美式拖板, 所以換埋條美式線會好D呢~~ 你一步步來先, 玩熟左再可以試下換FUSE都得, 不過呢個下一步先啦~~~~

買完機記得同大家分享一下呀~~~~

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
kin7610 + 3 精彩Report

查看全部評分

Post76玩樂網.

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-3-28 14:34
KIN兄你好呀,
你真係乖仔, 20歲仔就對屋企人咁好, 抵讚!!

唔該你呀,其實我最怕子欲養而親不在

你得閑既話影張相俾我睇呀
線果方面我一向都冇買國產野,
係見有幾個POST介紹先考慮下,
我聽你話先用原裝線,一步一步黎吧

啊,另外想問P記大約什麼時候出新機款?
如果唔耐既話,我想等多陣平啲先入
thank you 多謝你既分享心得

5萬

總版管

kin7610 發表於 2013-3-28 14:57
唔該你呀,其實我最怕子欲養而親不在

你得閑既話影張相俾我睇呀

依家仲有後生仔會講呢句, 真係難得, 你父母好有福呀~~~

P記應該6月就會出架勒, 你等得都可以等下的呢~~~ 不過買TV既野, 出左新就想買新的.....

Post76玩樂網.

5萬

總版管

kin兄,就係拉到咁樣的。來自: Android客戶端

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

小瑟 發表於 2013-3-29 14:05
kin兄,就係拉到咁樣的。

個掛牆架可以上至下,左右開弓

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

睇真大王個位真係可以放50",可惜老闆唔批,嘥晒